bor-cve-17

Борис Цветков: Управляващите Столична община трябва да чуят мнението на гражданите за инсталацията за ЕрДеЕф отпадъци

Внесеното искане за референдум за изграждането на завод за преработка на ЕрДеЕф отпадъци.

    Борис Цветков обясни, че това искане е било подкрепено от БСП, както и от някои други политически сили и неправителствени организации. Според него не е нормално софиянци да нямат право да се произнасят по такива важни въпроси. Общинският съветник разясни, че СОС с крехко мнозинство е гласувал „Топлофикация” да вземе заем за изграждането на инсталация за изгаряне на ЕрДеЕф отпадъци на площадката зад Централна гара. Според него няма как самото изгаряне на балите, както и извозването им с камиони да не се отрази негативно на живеещите в региона. „Апелирам към здравия разум на управляващите София да не вземат за пореден път решение зад гърба на столичани, а да допуснат провеждането на такъв референдум!”, призова Борис Цветков. Той изрази и задоволството си от факта, че различни политически групи, както и граждански организации са се обединили около идеята, което е доказателство, че управляващите в София правят голяма грешка.

   На въпроса на водещата Деница Гацинска какво предстои оттук нататък чисто технологично Борис Цветков отговори, че ГЕРБ имат две възможности – или да приемат референдума, евентуално с лека корекция на въпросите, която да не променя смисъла, или мотивирано да го отхвърлят. Ако управляващите отхвърлят референдума, тогава съвносителите могат да потърсят правата си в съда. В случая със „Софийска вода” например съдът е приел аргументите на вносителите и е отменил решението на СОС.

Качеството на ремонтите в София.

   Борис Цветков беше категоричен, че Столична община трябва да има стандарти при извършването на ремонти и харченето на милиони левове на данъкоплатците. Първото нещо, което трябва да включват тези стандарти, е да се иска мнението на хората, на местната общност. Той беше категоричен, че градинката пред Свети Седмочисленици е едно от знаковите места в София и поставянето на бетонни плочи не може да бъде устойчиво решение.

Обсъждането на „Визия за България”.

    Борис Цветков заяви, че обсъждането върви добре. Той продължи, че този документ е една основа, протегната ръка към гражданите и съсловните организации за политики, които трябва да променят модела на управление, който е довел страната ни до разруха. В София е най-големият брой срещи с неправителствени и браншови организации, правят се много предложения. „Този процес ще завърши с обобщаване на предложенията на градска конференция и на заседание на конгреса!”, завърши Борис Цветков разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2 

Публикувано от: novinata.bg