bsp-sofia-danchev

Димитър Данчев: Столична община трябва да въведе стандарти за извършването на ремонти

Ремонтът на „Граф Игнатиев”.

   „Трябва ли да спре да бъде водещ критерият за най-ниска цена при сключването на обществени поръчки за ремонти и трябва ли да се направи регистър на строителните фирми?”, попита водещата Деница Гацинска. Димитър Данчев отговори, че трябва да се предприемат много мерки, които управляващите през последните години пренебрегват. Той продължи, че в много от обектите, които се ремонтират на територията на Столична община, има занижен контрол на качеството. В случая от БСП протестират срещу това, че общината не е упражнила този контрол. Според сключения договор за ремонта на „Граф Игнатиев” и градинката около Свети Седмочисленици Столична община има право да упражнява контрол и да изисква отстраняването на нередности в течение на самото изпълнение. Вижда се обаче, че това не се е случило.

   Димитър Данчев обясни, че липсват стандарти както по отношение на строителството, така и на материалите, които се влагат. „Показваха ни се едни стари снимки от това как е изглеждала улица „Граф Игнатиев” преди началото на ремонта. Мисля, че с това колегите от ГЕРБ предизвикаха само смях у гражданите, които бяха на протеста, защото съгласете се, че това е един ремонт, който е правен преди повече от 40 години. Той за времето си е бил качествен и съответстващ на тогавашните технологии и материали! В днешно време очевидно имаме нужда от нови стандарти!”, категоричен беше народният представител. Той припомни ремонта на „Дондуков”, където са били направени сериозни грешки, но столичният кмет не си е направил изводите и същите грешки виждаме сега и при ремонта на „Граф Игнатиев”. Народният представител беше категоричен също така, че столичният кмет се е скрил от отговорност. БСП обаче няма да се откаже да търси тази отговорност и да настоява за промяна в работата на Столична община.

   Димитър Данчев обясни, че от неделя управляващите в столицата са започнали с кризисния пиар, като е предприето демонтиране на бетонните плочи в градинката пред църквата Свети Седмочисленици. Важно е обаче да се разбере кой ще плати за тази дейност. Трябва също така столичният кмет, като възложител на ремонтите в София, да направи отчет какви санкции са събрани от некачествените ремонти и къде реално отиват тези средства.

Вотът на недоверие.

   Димитър Данчев заяви, че основната цел на този вот е да се чуе мнението на всички хора, които имат отношение към здравната система. „Ако по време на дебата стане видно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел, какъвто несъмнено е необходим за системата на здравеопазването, това би било успех за нас, струва ми се и успех за цялото общество!”, завърши Димитър Данчев разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2 

Публикувано от: novinata.bg