1a829cfa5325239cf52f872672cf470b_medium

Министър Банов поздрави музикалните дейци и архитектите

Министърът на културата Боил Банов поздрави музикалните дейци  и архитектите. 1 октомври е Международен ден на музиката. На днешния ден се отбелязва и Международният ден на архитектурата.

Ето какво гласи поздравлението по повод деня на музиката:

„Уважаеми госпожи и господа, за мен е чест и удоволствие да Ви приветствам по повод Международния ден на музиката.

На този ден празнувате не само Вие, които ежедневно създавате красота и хармония, но и многобройните ценители на музиката. Сигурен съм, че те се радват заедно с Вас на успехите Ви и имат във Ваше лице достоен пример за личностна отдаденост на най-благородното поприще – това на духовността и творческото усъвършенстване.

Приемете нашата искрена благодарност за любовта, която влагате в работата си. Без висококвалифицирания труд на музикалните дейци залите и салоните не биха били тези пространства на духа, изпълнени с благодарна публика и Ви уверявам, че пътят, по който вървим, е наш общ път. Продължавайте да творите, да изграждате и вдъхновявате младите таланти. Желая Ви от сърце здраве, енергия и вдъхновение”.

По повод Международния ден на архитектурата министър Банов отправи поздравления и към членовете на Съюза на архитектите в България, както и на Камарата на архитектите в страната. В поздравителните адреси се подчертава голямата роля на архитектите за създаването на хармонична среда за живот.

Публикувано от: novinata.bg