Панаир-снимка-28.09.2018

Търговското аташе на САЩ посети Техническия панаир в Пловдив

Мигел Ернандес, търговско аташе в Посолството на САЩ в България, посети Международния технически панаир на 28 септември. Той се запозна с иновации от областта на информационните технологии, които са в основата на съвременната индустрия.

Първата спирка на Мигел Ернандес беше на щанда на „Орак инженеринг“. Пловдивската софтуерна компания всяка година представя на Техническия панаир разработки, с които печели златни медали в Конкурса за иновации. На ЕСЕН 2018 бяха отличени два нейни продукта – облачните решения „Интелигентна община“ за оптимизиране на работата в администрацията и R6 GDPR Drive за защита на личните данни според изискванията на Европейския съюз.

След това търговското аташе на САЩ разгледа експозиции на други български фирми, предлагащи последно поколение технологии, машини, материали и системи.

Впечатлен съм от видяното тук, заяви Мигел Ернандес на срещата си с д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който организира деловия форум. Двамата обсъдиха възможностите за активизиране на бизнес контактите между България и САЩ чрез маркетинговите платформи на националния изложбен център.

Публикувано от: novinata.bg