Евгени Кирилов призова в Гълъбово за активно участие в евроизборите

„Тези избори са много по-важни от всички други. Трябва да успеем да обясним на хората, че този път европейската политика зависи от нас и трябва да сме по-активни“, призова в Гълъбово доскорошният евродепутат и отново кандидат за Европейския парламент Евгени Кирилов на среща с членове и симпатизанти на БСП, и граждани.

По думите му сега социалистите в Европа имат шанс да победят и да изберат Мартин Шулц за председател на Еврокомисията. „Нашето правителство работи добре, но ни трябва гръб в Европарламента“, каза още Кирилов. Според него пропастта между бедни и богати в цяла Европа все повече се разтваря, но социалистите искат да променят това. Затова е нужна победа на евроизборите, така че групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС)да бъде с най-много депутати и да определя политиката на съюза. Евгени Кирилов разказа пред гълъбовци биографията на кандидата на ПЕС Мартин Шулц и подари на местната партийна организация листовка с автограф на социалиста.
„Сега имаме един шанс. На кантар сме, малко трябва да дръпнем и да променим нещата“, обясни Кирилов. Според него българските социалисти трябва да имат своите лостове в Еврокомисията, а фактът, че Сергей Станишев е президент на ПЕС и работи активно с Мартин Шулц е вятър в нашата посока. Евгени Кирилов отново подчерта нагласата на социалистите да се провежда нова социална политика в Европейския съюз, свързана с инвестиции в реалното производство и намаляване на безработицата, особено сред младежта.
На въпрос дали българските евродепутати работят заедно, Кирилов отговори, че има старание, но не винаги се получава. Той обаче даде пример с абсолютното единство по въпроса за Македония, което направило силно впечатление на останалите депутати в Европарламента.

Публикувано от: novinata.bg