news-49541-103901

Младежите от ГЕРБ-София се включиха в кампанията на ОЕБ „Шалом“ и Столична община „Да изчистим омразата от улиците на София“

Представители на Младежи ГЕРБ-София се включиха днес в инициативата на Организация на евреите в България „Шалом“ и Столична община „Да изчистим омразата от улиците на София“. Днешното събитие е първото от дългосрочната програма „София – Град на Толерантността и Мъдростта, обединила Столична община и ОЕБ „Шалом“, в партньорство с „Асоциация за развитие на София“.

Сборният пункт на доброволците, сред които и младежите от ГЕРБ-София, бе пред храма „Света София“. Всички те почистиха улиците на нашата столица от символи и послания на омраза.

„Самият факт, че днес толкова много хора се включиха в инициативата, е истинско доказателство за това, че в обществото е изградена нетърпимост към езика на омразата. Ние от Младежи ГЕРБ твърдо вярваме, че агресията, омразата и разделението нямат място в днешния свят. Искаме да виждаме повече толерантност и разбирателство и в дни като днешния поглеждаме към бъдещето с надежда“, сподели общинският съветник от ГЕРБ в СОС и член на МГЕРБ-София Михаела Иванова.

Публикувано от: novinata.bg