Младите старозагорски социалисти готови за предизборната битка

Старозагорските членове на Младежкото обединение в БСП са готови за предизборната битка за депутати в Европейския парламент. Това стана ясно по време на обучение, което се проведе през уикенда на Старозагорските минерални бани, съобщиха от пресцентъра на партията. Над 170 млади социалисти, представители на младежките организации в областта, изразиха готовност да работят за победата на БСП в региона. Между тях имаше икономисти, адвокати, земеделци, общинари, та дори и световен шампион по лека атлетика. 

„Изключително много се разчита на нас. Във възторг съм от пълната зала, която виждам. Старозагорската младежка структура няма равна“, категорична бе Вероника Делибалтова, председател на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП.
„Виждам у Вас ентусиазъм. Нашата единствена и основна задача до 25 май е работа, работа и пак работа, защото сега се създава бъдещия облик на Европа“, каза пред присъстващите кандидатът за евродепутат от Левицата Пламен Чернев.
„Убеден съм, че с Вас ще се виждаме години напред и съм сигурен, че Старозагорска област ще се управлява от социалисти“, заяви пред младите привърженици на лявата идея Васил Самарски, областен председател на БСП. Той предаде поздравите на председателя на партията Сергей Станишев и на областния управител Живка Аладжова към участниците във форума.
Елеонора Петрова, член на Националния съвет на БСП и на Националния съвет на Младежкото обединение, разясни пред младите социалисти същността на кампанията „Пазители на розата“. Целта е да се създадат младежки групи, които ще решават проблеми на хората в малките населени места с помощта на държавните институции. „Когато се налага ще се организират и протести за неизпълнени предизборни обещания от кметове и общински съветници, независимо от коя партия са“, поясни Петрова. „Ще се опитваме да търсим решение на проблеми, които за някой може да са несериозни, но за хората от малките населени места са много важни. Става дума например за липса пешеходни пътеки, за замърсени територии, опасни детски съоръжения и т. н.
Идеите на кампанията на Партията на европейските социалисти (ПЕС)“От врата на врата“ разясни Никола Митов, координатор на активистите на ПЕС за България. Целта е привличане на млади хора – доброволци, които от врата на врата да убеждават хората да гласуват.

Публикувано от: novinata.bg