6fddf75447847ff55fc4effd1598f5c2

Военни от Военноморските сили участват в издирването на телата на двете момчета

Военнослужещи от Военноморските сили участват от вчера,  в операцията по издирването на телата на двете момчета, повлечени от вълна на вълнолома на пристанище Варна. Модулната група е задействана след молба на областния управител на Варненска област до началника на отбраната и със заповед на командира на Военноморските сили. 

Групата е в състав от 17 водолази с две лодки „Зодиак” и се ръководи от командира на военно формирование 28580-Варна капитан I ранг Тодор Богданов. Военнослужещите действат съвместно с органите на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Варна и Изпълнителна агенция „Морска администрация”. Към момента е намерено тялото на едно от момчетата, а издирването продължава.

Водолазната група от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС извършва днес, 16 август, оглед на кораб, потънал през 1921 г. в Созополския залив, на 5 км от брега и на 30 м дълбочина. Групата е в състав от 4 водолази и водолазен катер и е под ръководството на капитан III ранг Милен Атанасов. Модулната група е задействана след молба на областния управител на Бургаска област до началника на отбраната и със заповед на командира на ВМС.

Публикувано от: novinata.bg