news-49299-102913

Народният представител от ГЕРБ-Варна Таня Петрова бе гост на церемонията по връчване на дипломи на студенти от ВВМУ

Народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Таня Петрова бе гост на официалната церемония по връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2018“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. На тържеството присъстваха зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев и зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

Дипломите на абсолвентите връчи началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Церемонията се проведе във Фестивалния комплекс във Варна.

326 студенти от образователно-квалификационна степен „бакалавър” получиха дипломи. Те завършват специалностите – „Корабоводене”, „Експлоатация на флота и пристанищата“ „Мениджмънт на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми”, „Електрообзавеждане на кораба”, „Корабна радиоелектроника”, „Технология и управление на флота и пристанищата” и „Технология на кораборемонта“.

Дипломи получиха и 46 студенти от образователно-квалификационна степен „магистър” по специалностите – „Логистика“, „Корабоводене”, „Мениджмънт на водния транспорт“, „Управление на пристанищата“, „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“, „Корабни машини и механизми” и „Електрообзавеждане на кораба”.

Първенци на „Випуск 2018” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” са Кристиян Пенев и Павел Желев от специалност „Корабоводене”. Те бяха наградени от зам.-министъра на транспорта Анатолий Величков със знак на ресорното министерство. Получиха още плакети и парични награди от община Варна, златен пръстен – символ на Военно-морското училище и икони.

Публикувано от: novinata.bg