Георги Първанов откри клуба на АБВ в Стара Загора

Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) откри тази вечер клуба на АБВ в Стара Загора. В помещението на бул. „Руски“ 26 до него застанаха неговите сподвижници д-р Евгений Желев и Трифон Митев.  Идеологът на движението получи оригинален дар – шарж на арх. Петър Бакърджиев, който той лично окачи на стената в клуба. Шаржовете на останалите азбукари  също намериха място на стената. Пред публиката и Първанов, и Желев припомниха, че невинаги предварителните социологически проучвания отговарят на действителния вот в деня на избора и изразиха увереност , че и на предстоящите евроизбори АБВ ще бъде изненадата.

„Необяснима е за мен самоцелната конфронтация в поведението и на двете институции – президентство и парламент, което показаха при определяне състава на Централната избирателна комисия, заяви по-рано пред журналисти Георги Първанов. Според него битката, която се води, е за това кой да доминира на всички нива в изборния процес. Георги Първанов потвърди обещанието си, че в най-скоро време ще обяви имената на спонсорите на АБВ. Той заяви, че докладът вече е готов и през следващата седмица ще бъде оповестен.

След като поканиха гостите си  на чаша вино, Георги Първанов, д-р Евгений Желев, членове и симпатизанти на АБВ, се отправиха към концерта на Николина Чакардъкова на площада пред Община Стара Загора. С него започна националното й турне „Да съхраним българското“.

Обиколката на Първанов в Старозагорска област започна със среща в с. Братя Даскалови, а в следобедните часове и с младежите – участници в състезанието по стрйт фитнес, което се проведе на площадката зад Централна поща – Стара Загора (на снимката). След това идеологът на АБВ имаше среща в Раднево, а утре, събота,  му предстои разговор със симпатизанти в Казанлък.

Снимка Пресцентър на АБВ

Публикувано от: novinata.bg