Подписаха новия колективен трудов договор в „Мини Марица-изток”

От 1 април влиза в сила новият колективен трудов договор в „Мини Марица-изток” ЕАД, който бе подписан днес, десет дни преди изтичането на предходния от 2012 година. Подписи под него положиха изпълнителният директор на дружеството Георги Златев и председателите на двете синдикални организации в дружеството- на КТ”Подкрепа” Генчо Генчев и на КНСБ Веселин Вълканов. Документът ще бъде основа за доброто социално партньорство.

„Новият Колективен трудов договор между социалните партньори в „Мини Марица-изток” ЕАД влиза в сила в срок и ще действа през следващите две години. Запазени са социалните права на работниците и служителите и всички текстове, които гарантират добрите взаимоотношения между работодателя и синдикалните организации”, подчерта изпълнителният директор Георги Златев.

„С две думи – добър КТД, договорен с разбиране и уважение от двете страни, добро социално партньорство”, е оценката на председателя на дружествената синдикална организация на КНСБ Веселин Вълканов.

„Не сме искали повече социални придобивки от  възможностите на дружеството в момента. Внесли сме проекта през януари, фактическите преговори приключихме за един месец и сега  остава да се изпълнява”, коментира председателят на фирмената синдикална организация на  КТ”Подкрепа” Генчо Генчев.

Публикувано от: novinata.bg