thumb_770x0_Съдебна палата Варна_88

Задържаха укрилия се шофьор, причинил смъртта на дете в катастрофа

С определение на Варненския окръжен съд днес бе наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за водача, причинил в пътно-транспортно произшествие смъртта на дете в Игнатиево. Най-тежката мярка за процесуална принуда бе поискана от Окръжната прокуратура след 72-часово задържане на 42-годишния Иван Д., който избяга от местопроизшествието на 5 юли и се укрива цели 11 дни. По време на съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение стана ясно, че обвиняемият е осъждан многократно, включително и за шофиране на автомобил под влияние на алкохол.

В качеството на обвиняем мъжът бе привлечен вчера от Окръжната прокуратура във Варна, която му повдигна обвинение по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1, буква „в“ от НК. Досъдебното производство е било образувано още на 5 юли 2018 г. в Районната прокуратура във Варна за телесна повреда на пострадалото момче. След смъртта на момчето на 16 юли в болницата, където е било прието с опасност за живота, с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена, делото е било изпратено по компетентност в Окръжната прокуратура. 

Тежкото пътно-транспортно произшествие от 5 юли тази година е станало около 0,45 часа в гр. Игнатиево. Иван Д. като водач на лек автомобил „Рено“ по време на движението си блъснал непълнолетното момче, което се е движило по пътното платно. След инцидента мъжът не спира, изминава метри с тялото на момчето върху капака на колата си, а след това се укрива от органите на реда.

Публикувано от: novinata.bg