Станислав Генчев Общ Съвет 30.06.2018

След седем години „Локо – Дряново“ се завръща в Трета лига

Станислав Генчев представи визията за развитието на клуба пред Общински съвет Дряново

В средата на месец юни на свое заседание УС на ФК „Локомотив 1927“ – Дряново взе решение за подаване на заявление до председателя на ЗС на БФС – Велико Търново – Бончо Генчев, за участие на мъжкия представителен отбор в Трета лига за сезон 2018 – 2019 – Северозападна „В” група. Аргументите за това решение на Съвета се базират на факта, че Клубът отговаря на всички условия – участие в първенствата с пет детски възрастови групи, налична материално – техническа база, модерна спортна екипировка, нов собствен транспорт и надеждна финансова обезпеченост на дейностите. Необходимата сума за старта на първенството е 2650 лева,която представлява депозит за картотеки и такса участие в Трета лига.

За да се случи обаче всичко това във вариант, гарантиращ нормалната подготовка и безпроблемното участието на клуба в Трета лига, е необходима пълната финансова обезпеченост на дейностите, която въпреки всички усилия на УС на клуба, не може да се случи без подкрепата на Община Дряново. В проектобюджета само на мъжкият отбор на Футболния клуб за сезон 2018 – 2019 година е близо 72 000 лева. В него са заложени плащания от 44 000 лева за премии на мачовете, транспортни разходи, разходи за домакинските мачове през есенният и пролетен полусезон и 6000 лева за възнаграждения на двамата треньори за целия спортен сезон. Субсидията за 2018 година, от Община Дряново – в размер на 16 500 лева, е само и единствено по предназначението за ДЮШ. Недостигът, фиксиран в проектобюджета на футболният клуб за новия сезон – есен 2018, е в размер на близо 22 000 лв. Останалата част от необходимите средства ще се осигурят от спонсори и партньори.

На последната сесия на Общински съвет – Дряново, на 30.06.2018 година, доказаният футболист, радостта и гордостта на дряновци – Станислав Генчев – член на УС на ФК „Локомотив 1927“ – Дряново, ясно и категорично изложи пред общинските съветници и кмета на Общината необходимостта от финансова подкрепа за клуба.

Футболният клуб не е на Станислав Генчев, нито на Тодор Георгиев /Теди Джорджо/, нито на Христо Янков и Марин Маринов,  а е на Дряново. Направеното през последните две години /напълно безвъзмездно/ от ръководство на клуба не никак малко, но не е достатъчно за покриване на нуждите на клуба. Затова очакваме финансова подкрепа от Общината.“ Надеждата на всички е органите на местно самоуправление да вземат решение в полза на Дряново.

Станислав Генчев в редовното заседание внесе необходимите документи, като представи изцяло проектобюджета и нуждата от това, общината да се ангажира изцяло с обезпечаването на домакинските мачове, които от своя страна представляват: съдийски такси, делегат на мача, линейка, доктор, охрана и видеозаснема на всеки мач, като всички приходи от входни билети и членски карти остават за сметка на общината. Втората молба от страна на клуба е заплащането на първоначалната сума за картотеки и такса участие в Трета лига, която е на стойност 2650 лева.

Добрата новина е, че днес – 16 юли, от 17:00 часа, на стадион „Локомотив” мъжкият представителен отбор се събира за първа тренировка” – заявиха от треньорския щаб – Иван Шипкалиев и Пламен Митев. Предстоящата контролна среща между ФК „Локомотив 1927“ – Дряново, и ФК „Янтра“ – Габрово, е част от подготовката на отбора за „Трета лига” и ще се проведе на 18 юли, сряда, от 19:00 часа на Стадион „Локомотив“ и входът е свободен.

football POSTER_FULLHD_18.07

Публикувано от: novinata.bg