thumb_770x0_дело–зала_227

Осъдиха участник в телефонна измама

Районна прокуратура – Севлиево постигна осъдителна присъда за участник в телефонна измама. 

Съдът призна за виновен М. М.  за това, че на 18.01.2018 г., около 14.00 ч. в гр. Севлиево, като помагач, в съучастие с неустановено лице, с цел да набави за себе си и другиго /неустановеното лице/ имотна облага, умишлено улеснил неустановения извършител, да извърши телефонна измама, като взел хвърлена от пострадалата найлонова торба, съдържаща пари и златни накити. /Чрез телефонни разговори, пострадалата била заплашена, че  ще бъде ограбена, след което лице, представило се като служител от Криминална полиция с име Иванов, я накарало под предлог, че съдейства в полицейска операция по задържане на измамници да хвърлила през терасата парите и златото, които има./ Деянието е извършено при условията на повторност и в немаловажен случай. Причинената  имотна вреда в общ размер на 9 193.59  лева /от които 640 лева в банкноти и златни накити на стойност 8 553.59 лева/. Престъпление по чл.210, вр. чл.209, вр. чл.20, от НК,

За извършеното престъпление М. М. е осъден на две години и четири месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Съдът е привел в изпълнение предходно наложено наказание от две години лишаване от свобода, отново за престъпление измама, изпълнението на което е било отложено със четири годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване пред ОС Габрово.

Публикувано от: novinata.bg