depo_razdelno_sabirane_kompost_1

Община Габрово стартира серия от обучения на открито

Община Габрово стартира серия от обучения на открито, които ще представят на габровци информация за разделното събиране на отпадъците. Кампанията цели да покаже по интересен и достъпен начин особеностите и изискванията, свързани с разделянето на отпадъка.

Информационните дни ще се проведат в различни габровски локации, като първата от тях ще бъде на централната пешеходна улица в понеделник, 16 юли 2018г. По време на тяхното провеждане габровци ще получат материали за принципите на разделното събиране на отпадъците в Габрово. в инициативата „БИО отпадък за КОМПОСТ“ могат да участват всички, необходимо е само да донесат минимум 1 кг биоразградими отпадъци (обелки от плодове и зеленчуци, трева, листа, черупки, костилки, утайка от кафе и др.), а в замяна ще получат пакет качествен почвен подобрител – компост.

Включете се в първото обучение на открито „Раздели отпадъка: В центъра“ на 16 юли 2018г., от 11:30 до 16:30 часа на ул. „Радецка“. Провеждането на следващите обучения ще бъде съобразявано с метеорологичните условия, а информация кога и къде ще се случват, ще намерите на сайта на Община Габрово.

Публикувано от: novinata.bg