IMG_3675

До края на годината Харманли ще има напълно обновен спортен комплекс

 Това стана ясно при посещението на областния управител на Хасково Станислав Дечев там. Днес се проведе поредната изнесена приемна на губернатора. По инициатива на Станислав Дечев бяха инспектирани строителните работи по реконструкцията и модернизацията на градския стадион. Само след няколко месеца там ще има модерно спортно съоръжение за футбол, закрита и открита писта за тренировки по лека атлетика, сектори за различните дисциплини, стрит-фитнес, нови съблекални, места и трибуни за зрителите и т.н. „Комплекс „Хеброс“ ще бъде неузнаваем. Знам, че създаваме временно неудобство на спортуващите, но това е строителен обект и трябва да ограничим напълно достъпа до него. Сигурна съм, че когато видят резултата, нашите съграждани ще оправдаят мерките, които сега предприемаме“, каза кметът на Харманли Мария Киркова. Думите й бяха в отговор на отправено към областния управител Станислав Дечев запитване, защо спортуващите нямат достъп до комплекса. „Впечатлен съм от това, което виждам. Вярвам, че всеки един лев, инвестиран в спорт и здраве, се връща многократно, затова адмирирам община Харманли за този проект“, подчерта Станислав Дечев.

По-късно той се срещна и с жителите на община Любимец. Там до една година ще бъдат завършени три знакови за различни обществени групи обекти. Ще бъде открит нов клуб за възрастните хора. Той ще се намира в центъра на града, в някогашен обект на МВР, който е предаден на община Любимец. Кметът Ананастас Анастасов разказа, че другият амбициозен проект на община Любимец е Младежкият дом. Сградата в миналото е била именно дом на младежта, но през последните десетилетия е била занемарена, защото е сменила многократно собствениците. Сега тя ще бъде изцяло реновирана, вътрешното пространство ще бъде преосмислено и модерницирано. „В рамките на година, с много усилия и работа, ще върнем на Любимец Младежкия дом. Единственото старо нещо, което ще запазим тук, ще е надписът на сградата“, разказа кметът Анастасов. Той представи на областния управител на Хасково и третия си амбициозен проект. Това е разширяване на Специализираната болница за рехабилитация и създаване на условия за лечение и възстановяване на деца с двигателни проблеми. По този проект също вече се работи, увери кметът на Любимец.

Областният управител на Хасково изрази задоволството си от случващото се в Харманли и Любимец. „Това са общини, където се работи много, генерират се идеи и голяма част от тях се реализират на практика. Тези кметове са упорити и успяват да финализират проектите си с финансиране от Правителството, със собствени или с европейски средства“, обобщи Станислав Дечев.

Следващата седмица са приемните в общините Минерални бани и Стамболово.

Публикувано от: novinata.bg