thumb_770x0_съдебна палата казанлък_19

Задържаха изверг за опит за изнасилване

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо  П.М., на 36 г., привлечен като обвиняем за това, че на 08 юли 2018г. в гр.М., обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е направил опит да се  съвкупи с лице от женски пол, като я е принудил към това със сила – нанесъл  множество удари в областта на главата й – престъпление по чл.152, ал.3, т.5, вр. с  чл.152, ал.1, т.2, предл. I – во, вр. с чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“, вр. с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че П.М. е влязъл в сграда, в който работила пострадалата. Там я заговорил и й предложил да й помогне в изнасянето на маси и столове от складово помещение. Докато се придвижвали към склада, обвиняемият вкарал пострадалата в една от стаите, заключил вратата, взел телефона на 19-годишната пострадала и започнал да я удря по главата и цялото тяло, изказвайки намерението си да осъществи насилствен полов акт. Свидетелката през цялото време викала и се отбранявала, като успяла да натисне паник бутон, след което дошли служители на СОТ, а извършителят избягал.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, на обвиняемия, извършен оглед на местопроизшествие, изготвена е техническа експертиза, лицата са освидетелствани и са назначени съдебно медицински експертизи и др. писмени доказателства. Обвиняемият П.М. е осъждан, по 20 присъди, за престъпления против собствеността и за едно престъпление против половата неприкосновеност. През декември 2017 год. е освободен от Затвора- Стара Загора, където е търпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца. Настоящото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив по см. на чл. 29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ от НК. За престъплението, в които е обвинен се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя им.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Ст. Загора.

Публикувано от: novinata.bg