rusegradnasvobodniyaduh

Две дарения получи Фондация „Русе – град на свободния дух“

 Две дарения получи Фондация „Русе – град на свободния дух“ през юли тази година в рамките на кампанията „Талант без граници“. Първото е на стойност 500 евро и е от австрийския лекар Герхард Строхмайер, който е любител на класическата музика и е впечатлен от добрата подготовка на младите музиканти от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

Дарение за кампанията на стойност 650 лв. направи и Ротари клуб  – Русе. Средствата  са събрани по инициатива на младежите от  Интеракт и Ротаракт клуб Русе към Ротари клуб по време на първия по рода си „Фестивал на щастието” в Русе.

     Към момента събраните средства са в размер на 6162 лв.

     Кампанията „Талант без граници“  се организира от Фондация „Русе – град на свободния дух“ през 2016 година и е в полза на обновяването на музикалните инструменти в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. В нея се включиха представители на бизнеса, Фондация „Америка за България“ и русенската общественост и бяха събрани над 180 000 лв., с помощта на които  са закупени нов роял Steinwey и е сменена механиката на съществуващия роял и още 25 пиана.

     Кампанията продължи и през 2017 година. За да може училището да реализира отговорната си мисия са необходими средства в размер на 146 250 лв. за постепенно закупуване на нови 15 пиана, които да заменят неподлежащите на ремонт инструменти. За периода от 1 януари до 31 декември 2017 година по сметката на Фондация „Русе – град на свободния дух“ постъпиха  4499,57 лв. от общо 5 дарения. Две от тях, на стойност 1070 лв., са направени след инициативи, организирани от клуб Ротаракт Русе и клуб Интеракт Русе, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

     За да се постигне крайната цел, кампанията „Талант без граници“ продължава и през 2018 година. Екипът на Фондация „Русе-град на свободния дух“ застана зад каузата, воден от убеждението, че именно младите таланти са „Посланиците на Русе“ пред света и гарантира, че събраните средствата ще бъдат изразходвани по предназначение, при пълна прозрачност. Обръщаме се с благодарност към всички, които помогнаха да покажем, че талантливите деца на България не са сами в трудния си професионален път!

     Желаещите да дадат своя принос за подобряването на условията за развитие на музикантите от Националното училище по изкуствата, могат да дарят средства по банкова сметка:

IBAN: BG37BPBI79211044468901

BIC: BPBI BGSF

„Юробанк България“ АД

За благотворителната кампания „Талант без граници“.

Публикувано от: novinata.bg