IMG_3098

Деница Николова разговаря с вицепремиера на Узбекистан

„Можем да намерим подходящите сектори и правилната бизнес ориентация между нашата страна и Република Узбекистан,  които да допринесат за увеличаване на стокообмена между двете държави, от една страна, и от друга – до нарастване на двустранните инвестиции.“

Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова на среща с вицепремиера на Република Узбекистан Нодир Отажонов. Двамата разговарях днес в рамките на работна визита на узбекска делегация.

В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и Узбекистан и перспективите за насърчаване на двустранните бизнес интереси.

 „Трябва да търсим подходящи съвместни проекти, които в кратки срокове да осъществим. Затова е важно още в рамките на следващата година да организираме заседание на Междуправителствената българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, чийто съпредседател от българска страна е министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Фокус на заседанието трябва да бъде привличането на правилните двустранни партньори, със съответните ведомства, които да начертаят план за действие за период от една година и да набележат конкретни по-дългосрочни цели“, обясни Деница Николова.

Тя подчерта, че добри възможности за успешно сътрудничество между България и Узбекистан има в областта на строителния сектор и производството на строителни материали.

„Отворени сме да търсим нови инженерни решения и нови технологии, които да бъдат внедрявани в България и да се реализират чрез проектите, които изпълняваме на национално и регионално ниво“, обясни още заместник-регионалният министър.

Тя изрази готовност Министерството на регионалното развитие и благоустройството да направи всички възможни стъпки за постигане на реални резултати и за стимулиране развитието на двустранните отношения.

Публикувано от: novinata.bg