IMG_3648

Продължават приемните на заместник областния управител на Хасково

Да се разшири мрежата от доброволчески отряди и да се подпомогне тяхната работа чрез изграждане на тренировъчен център. Това поискаха при срещата си със заместник областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова членове на националната асоциация на доброволните формирования. Днес заместникът на областния управител на Хасково се срещна с жителите на Свиленград и Тополовград. Според българското законодателство, доброволни формирования трябва да има във всяка община. Тези групи се активират при кризи. Пример за добре работещи групи са тези в Свиленград и Тополовград. Въпреки изтеклия краен срок обаче, в много от общините от Хасковска област такива структури не са създадени.

В Тополовград пред д-р Стефка Здравкова бяха поставени редица важни въпроси, които пряко засягат живота на хората в общината. На първо място жителите на Тополовград поискаха да се инсталират повече банкомати в града, защото сега има само два апарата, които не могат да обслужат населението. Освен това в Тополовград алармират за неправилно поставени указателни табели или липсата на табели, което обърква шофьорите и води до инциденти. „По най-болния за Вас въпрос- пътят Полски градец – Тополовград, мога да Ви съобщя, че 20 километровата отсечка вече е включена в проектите на АПИ и очакваме скоро да бъде започнат ремонтът“, съобщи д-р Здравкова.

По време на разговорите в Тополовград стана ясно, че от местната администрация ще поставят пред Здравното министерство един проблем, който касае цялата страна. Според Наредба №26 на Министерството на здравеопазването, в детските ясли могат да работят само медицински сестри или акушерки. Тополовград обаче няма такива кадри и сега от общината са принудени да назначават на работа в детските заведения пенсионери. За да бъде разрешен този проблем, от местната социална дирекция ще предложат да се промени наредбата и да се позволи и на други медицински специалисти, а не само на сестри и акушерки, да работят в ясленските групи-например на рехабилитаторите и т.н. Това е въпрос, който със сигурност засяга голяма част от българските общини, затова ще търсим съдействие за неговото разрешаване, обясниха от община Тополовград.

Приемните на областния управител на Хасково Станислав Дечев продължават и утре със срещи в Харманли и Любимец.

Публикувано от: novinata.bg