news-49152-102407

Депутатът Даниела Димитрова бе гост на Седмицата на чешката култура в Балчик

Народният представител от ГЕРБ-Добрич Даниела Димитрова бе гост на откриването на самостоятелната изложба на художничката Йорданка Йорданова в галерия “Тихото гнездо” на ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик. С нея бе поставено началото на Седмицата на чешката култура в държавния културен институт в Балчик.

Йорданка Йорданова е българка, която живее в чешкия град Валашске Мезиржичи. Тя е самоук художник, завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“. Досега тя е имала няколко самостоятелни изложби в Чехия и България.

Гости на откриването бяха кметът на моравския град Валашске Мезиржичи Роберт Стржинек и представители на кметството, кметът на Балчик Николай Ангелов.

Роберт Стржинек сподели, че двата града имат дългогодишно сътрудничество. Деца от творчески колективи от Чехия и от България си гостуват взаимно. Той подчерта, че общият език на изкуствата е спомогнал за партньорството между чешките училища и „Двореца“ в Балчик.

Даниела Димитрова обсъди с директора на ДКИ „КЦ „Двореца“ Жени Михайлова предстоящите прояви от богатия културен афиш на културния център. Народният избраник разговаря и с други гостуващи творци.

Публикувано от: novinata.bg