thumb_770x0_Съдебна палата Враца_17

Съдят шофьор за предлагане на подкуп

По бързо производство Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.Г. от гр. Криводол за извършено от него престъпление – опит за даване на подкуп (по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс).

Около 22:35 ч. на 24.05.2018 г. двама полицейски служители към РУ – Враца при Областна дирекция на МВР – Враца били на работа по график в гр. Криводол с патрулния автомобил. Те изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред във връзка с празника на града. Докато се движели по ул. „Димитър Благоев“, забелязали приближаващ ги лек автомобил марка „Ланчия“, който се движел с включени дълги светлини и халогени.

МПС било спряно за проверка. Водачът – Б.Г., бил поканен да дойде до патрулния автомобил с необходимите документи. Същевременно служителите на реда попитали шофьора дали е употребил алкохол, на което той отговорил, че пил бира. В момента, когато му било обяснено, че е необходимо да бъде проверен с техническо средство, той хвърлил в посока на патрулния автомобил банкнота от петдесет лева, „да се почерпят и да не го пробват“.

Полицаите веднага задържали Б.Г. и уведомили дежурната оперативна част в РУ на МВР – Враца, като запазили местопроизшествието до пристигането на разследващия орган. При извършения оглед, дадената от обвиняемия като подкуп банкнота била открита между двете предни седалки.

При проверка за употреба на алкохол от страна на водача на лекия автомобил е била установена концентрация от 0.72 промила в издишания въздух.

Разпитан в качеството на обвиняем Б.Г. е заявил, че се признава за виновен и съжалява за постъпката си.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Публикувано от: novinata.bg