aa2f76411e2ebea9f9eb98652296fdd8

БСП-съветници от Стара Загора оспорват решение на общинския съвет

Съветниците от левицата в Стара Загора депозираха жалба в Районната прокуратура и областната администрация, в която оспорват решение, гласувано на сесия на Общинския съвет през май. Става дума за промяна на статута от публична в частна общинска собственост на плувния басейн на Старозагорските минерални бани. Това съобщи в предаването „Репортер“   на Радио Стара Загора  Валентина Бонева, общински лидер на социалистите и общински съветник.

Решението е незаконосъобразно. Винаги сме смятали, че Общината не бива с лека ръка да продава общинската собственост“, коментира тя.

На предстоящата на 28 юни сесия на ОбС се очаква да бъде обсъдено предложението за продажба на лагера за ученически отдих в старопланинската местност „Паниците“, съобщи още Валентина Бонева. Тя се обяви против продажбата на този имот от 21 декара.

Бонева лансира и идеята средствата от продажбата на общински жилища да постъпват в отделна сметка. Тя е депозирала своето предложение, което ще бъде разгледано на юнското заседание на местния парламент.

Тези средства да се използват целево – за строителство или за закупуване на общински жилища, както и за поддръжката на съществуващия общински жилищен фонд“.

Чуйте подробности от интервюто на Зорница Семерджиева с Валентина Бонева в прикачения звуков файл на Радио Стара Загора!

Публикувано от: novinata.bg