UIE-1

Генерал-лейтенант Пламен Атанасов участва в срещата на заместник-началниците на отбраната в рамките на SEDM

Генерал-лейтенант Пламен Атанасов участва днес, 13 юни, в ежегодната среща на заместник-началниците на отбраната на държавите, участващи в Процеса на срещи на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа (SEDM). 

Участие в събитието взеха делегации от Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Грузия, Италия, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Черна гора, Хърватия.

Домакин на срещата беше заместник-началникът на щаба на въоръжените сили на Гърция генерал-лейтенант Константинос Флорос. Форумът беше председателстван от посланик Елефтериос Ангелопулос, председател на Политико-военния направляващ комитет на Многонационалните мирни сили в Югоизточна Европа.

Основните въпроси от дневния ред на заседанията бяха свързани с дейността на Многонационалната бригада „Югоизточна Европа“, изпълнението на мероприятията в рамките на инициативата, както и реализацията на поставените задачи от министрите на отбраната по време на последната им ежегодна среща през октомври 2017 г.

Публикувано от: novinata.bg