6f48d5aa7884f36cf53c9ee58914ea10bdae87cc

Годишна среща на заинтересованите страни по JASPERS

Заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и Малина Крумова ще участват в Годишна среща на заинтересованите страни на програма  JASPERS – „ JASPERS STAKEHOLDERS 2018“. Тя ще се проведе на 14 и 15 юни в хотел „Хилтън“. На нея ще бъдат отчетени напредъкът и приносът на  JASPERS като структура на Европейската инвестиционна банка за реализация на големи инфраструктурни проекти, финансирани от фондовете на ЕС.

От 13.00 часа утре – 14 юни,  заместник-министър Деница Николова ще открие Годишната среща. В петък, 15 юни, когато ще се разисква програмният период на ЕК след 2020 г., участие във форума ще вземе заместник-министър Малина Крумова.

Инициативата има за цел да подпомага градовете и регионите при усвояването на европейските средства чрез проектите с най-голямо финансиране, за да се ускори усвояването на средствата, предназначени за постигане на по-голямо сближаване в Европа. JASPERS предоставя и  консултации на властите за стратегическото планиране  в широк кръг от сектори в помощ в подготовката на проекти, както и за подобряване на капацитета на администрациите.

Участие в срещата се очаква да вземат Вазил Худак – вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, Нормундс Попенс – заместник-генерален директор на Европейска комисия, Антонио Алмагро – директор на JASPERS и др.

Публикувано от: novinata.bg