zx860y484_3060691

Георги Гергов: Причината е в ръководството БСП да е заспала и да не е в кондиция

Медия: Ще участвате ли в партийната телевизия?

 Георги Гергов: Е, аз имах телевизия, стига толкова!

 Медия: Подкрепяте ли модернизацията?

 Георги Гергов: Не!

 Медия: Защо?

 Георги Гергов: Защото трябва да се отговори най-напред за срещата с американския посланик и как стана така, че групата гласува без партийно политическо решение.

 Медия: Ще попитате ли как изглежда поведението на парламентарната група?

 Георги Гергов: Не, това няма да се разглежда, но ще се постави като тема.

 Медия: Ще попитате какво е искал от БСП американският посланик ли?

 Георги Гергов: Не, ще попитам защо се правят еднолични срещи.

 Медия: А кога е била тази среща?

 Георги Гергов: Тия дни. Вие сте журналисти и трябва да ги знаете тези неща. Вие трябва да ми ги казвате, а не аз да ви ги казвам.

 „Радио К2“: Г-н Гергов, минаха две години откакто Корнелия Нинова е начело на БСП, как оценявате нейното управление, което се отбелязва с едни спечелени общински избори в едно видинско село, за сметка на редица загуби от ГЕРБ?

 Георги Гергов: Този въпрос нали знаете, че ще е субективен и не трябва да го задавате към мен!

 „Радио К2“: Кажете Вашето субективно мнение!

 Георги Гергов: Моето субективно мнение е, че партията не е в кондиция. Моето мнение е, че трябва да се вземат много мерки и по-малко да се приказва, повече да се работи. По места не се работи, партийните структури са заспали.

 „Радио К2“: Коя е причината за това?

 Георги Гергов: Ръководството! Аз съм го казвал много пъти. Те ми се сърдят защо говоря за треторазрядно управление и въобще за всичко останало. Ами това е положението. Какво от това, че мен ме няма в Бюрото?

 Медия: Какво Ви притеснява от срещата на Корнелия Нинова с американския посланик?

 Георги Гергов: Много неща ме притесняват, когато са еднолични срещите.

 Медия: Ами тя не може цялата партия да се срещне!

 Георги Гергов: Аз не съм гадател, като стана гадател ще отговоря. Прессъобщение има, но трябва да е с ръководството на партията, а не еднолично да се срещаш. Това искам да го кажа.

 Медия: А обвързвате ли го с гласуването следващия ден на проектите?

 Георги Гергов: Разбира се, че го обвързвам! То е очевидно! На мен не може да ми се обяснява, че по 100 милиона на година нищо не е. Все пак ние имаме програма, която е социална програма, в която трябва да се говори за здравеопазване и за изпълнение на тази програма. А за въоръжаване и други неща трябва да се оправят управляващите.

 Медия: Нямаше ли така да си охладите отношенията с президента, пък и да бъде един вид отстъпление, защото вие по принцип сте подкрепяли модернизацията на армията преди?

 Георги Гергов: Аз не говоря, че не трябва да се извършва никаква модернизация, но говоря, че това са много пари и трябваше да се проведат дебати в парламента, да се отделят пари за социална политика и здравеопазване. Никой не е против това нещо, ние сме го заложили в програмата, има едни 2%, има неща, четете ги правилно! Хубав ден!

Публикувано от: novinata.bg