zx860y484_2990356

Ангел Джамбазки: „София прайд” е заплаха за обществения ред и по Закона за МВР трябва да се забрани

Решението на парламента за АЕЦ „Белене”.

    Ангел Джамбазки определи решението на парламента като напълно разумно, защото българското общество е платило огромна цена, за да започне този строеж и той е бил замразен по ред политически причини. Вече са вложени над 3 милиарда лева на данъкоплатците и обществото не може да си позволи такава огромна инвестиция да бъде изоставена.

   „Смятате ли, че е реалистично, Вие самият какъв процент давате на възможността да бъде построена АЕЦ „Белене”?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че всичко зависи от волята на управляващите, ако движат нещата правилно и в защита на националния интерес няма как да не бъде построена. Единствената причина би била зависимостта на администрацията от външни фактори и интереси. Водещата отбеляза, че китайският инвеститор иска държавни гаранции, а според решението на парламента такива няма да се дават, което е пречка. Евродепутатът отговори, че не е запознат с конкретната оферта и не може да коментира. Според него обаче самият факт, че има вече воля да се прави нещо смислено, трябва да бъде поощрен.

   „ВМРО от години сте с последователна позиция, че АЕЦ „Белене” трябва да бъде построена. Имате ли и вие принос в коалиционното правителство, за да може да се стигне до това решение на Народното събрание?”, попита водещата Клара Маринова. Ангел Джамбазки отговори, че със сигурност това е така и народните представители последователно са работили в тази посока.

   „Смятате ли, че за 7-8 години можем да се сдобием с нова централа, след като конкуренцията в ядрената област стана много голяма в нашия регион?”, продължи с въпросите си водещата Клара Маринова. Заместник-председателят на ВМРО отговори: „Тя стана голяма, защото ние спахме! Ако не строим нищо ние, след това ще трябва да внасяме ток, след това ще трябва да палим свещи!”.

Общите газови проекти с Русия.

    Ангел Джамбазки беше категоричен, че е трябвало още преди години да построим „Южен поток”, защото сега ще трябва да вкарваме руски газ през Турция като турски газ. „Но има „Северен поток 2” и ни казват, че било европейска ценност да не се строи „Южен поток”, обаче очевидно не е европейска ценност строежът на „Северен поток 2”! Тоест както се казваше в хубавия стар български филм – „кучета и котки на балкона може, а прасета не може”! За Германия може, за България не може!”, заяви той. Заместник-председателят на ВМРО определи това като колониално отношение към България, което намира поддръжници сред някои непредставени в парламента политически сили, които срещу някой цент са склонни да провалят всички възможности за икономическо развитие на България.

Проектите за модернизация на армията.

   Ангел Джамбазки заяви, че според него Красимир Каракачанов е най-полезният министър на отбраната от много време насам. Той работи със сърце и душа за армията, въпреки че не е професионален военен. Председателят на ВМРО води последователна политика за съживяване и превъоръжаване на въоръжените ни сили. Джамбазки беше категоричен, че трябва да се купи нов боен самолет, има нужда от нови машини за пехотата, трябва да бъдат повишени възнагражденията, трябва да бъдат модернизирани всички системи за национална защита. Още повече, че обстановката около нас става все по-изострена и по границите ни се водят конфликти. „Още по-жалко и смешно е поведението на хората от ПП „Воля”, някакви странни политически недоразумения, попаднали случайно в Народното събрание на основата на лъжата, че ще даряват бензин и хапчета без пари. Тези странни хора решиха да се упражняват върху националната сигурност. Ние нямаме против да спорим с нашите противници от БСП в момента, ние нямаме против да спорим с нашите партньори от ГЕРБ в момента, ние нямаме против дори да спорим с политическа партия, която не признаваме за конституционна, каквато е ДПС, но ние говорим за една политическа формация, която директно се опитва да потопи българската държавност заради болните амбиции на лидера си, който не знае къде се намира!”, категоричен беше Ангел Джамбазки.

   „Нещата отиват към одобряване на концепцията на военния министър, но откъде ще се вземат средства?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че средствата ще дойдат от държавния бюджет. Той обясни, че това не е сума, която би застрашила другите сектори в държавата. Освен това имаме възможност сами да си произведем бойните машини за пехотата, както и патрулни кораби. Тоест тези пари ще въртят българската икономика.

Стрелбата в Ботевград и убийството на Владимир Пелов. Състоянието на МВР.

   Ангел Джамбазки заяви, че това е тотален провал на политическото ръководство на МВР. Той продължи, че служителите в МВР са напълно демотивирани, районното полицейско управление в Ботевград има огромен недокомплект. Евродепутатът припомни, че в управленската програма е било заложено да има полицай във всяко село, но това не се случва, което означава, че има някакъв проблем. Според него парите трябва да се дават за хората в МВР, те трябва да бъдат мотивирани и да има по-висок обществен статус. Евродепутатът изрази мнение, че професионалното ръководство на МВР е съставено от хора, които искат да работят и знаят как да го правят. Но за да си вършат работата трябва да имат подкрепата на политическото ръководство.

Промените в пакет „Мобилност”.

   „Получихме току писмо от две от превозваческите организации, не са доволни определено, макар че много фанфари се надуха. Те обаче казват, че даже е влошена ситуацията след приемането на тези текстове!”, коментира водещата Клара Маринова. Ангел Джамбазки заяви, че тези „фанфари” са били грешка и я отдава на това, че колегата му от ГЕРБ е по-млад и емоционален, въпреки че почтено и честно се е опитал да направи всичко, което е по силите му. Той продължи, че трябва да използваме останалите възможности и да водим преговори, защото в момента страни от Западна Европа се опитват да откраднат български бизнес. Ние трябва ясно да им кажем, че ако продължат с тези опити, в Съвета на Европа ние няма да подкрепим важни за тях въпроси. „Няма място за униние, нито за фанфари, има място за много работа!”, категоричен бе Джамбазки.

„София прайд”.

    „Поискахте МВР да го забрани, според Вас възможно ли е?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори: „Няма по-излишно нещо на света! За този „парад на голите задници”, на някакви странни хора, които искат да ни покажат половия си живот, от който ние не се интересуваме по никакъв начин. Искат ние не само да ги уважаваме, но и да им се радваме и да ги приветстваме за това, че са различни!”. Евродепутатът обясни, че за всичко това ще бъдат командировани хиляди полицаи и попита защо е нужно. „Вместо да бъдат в Ботевград, те са София да гледат „парада на извратенията”, това е пълна глупост! Ако са нужни 1200 души, за да пазят това позорище, ако трябва да се пази това нещо, значи то е опасно за обществения ред. Ако е опасно за обществения ред, значи по Закона за МВР то трябва да бъде забранено!”, завърши Ангел Джамбазки разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” 

Публикувано от: novinata.bg