news-48562-100300

Представители на Жени ГЕРБ-Добрич присъстваха на лекция „Здравословното хранене: лесно и постижимо“

Лекция на тема „Здравословното хранене: лесно и постижимо“ изнесе пред членовете на Жени ГЕРБ-Добрич инж.Нели Апостолова. Тя е технолог по обществено хранене и директор на Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ и също е член на клуба.

Тя подчерта, че, за да се постигне здравословен начин на живот, са нужни лична мотивация и твърда убеденост за промяна качеството на живота, готовност за лишения, за промяна на лоши навици и вяра в успеха. Препоръките на инж. Апостолова са всеки ден сутрин се пие поне по 1 чаша топла вода, през деня да се консумират 2,5-3 литра вода, както и повече свежи плодове и зеленчуци, поне една ябълка дневно. Тя акцентира и на необходимостта да се храним с алкални храни, за да улесним тялото си за живот.

Препоръча да се каже „Стоп“ на захар, пшенично брашно, газирани напитки, промишлени натурални сокове, пържени храни, промишлени сосове, бульони, маргарин, високоалкохолни напитки, които могат да бъдат заменени с по-здравословни  .

Присъстващите имаха възможност да дегустират и здравословни храни, за които Нели Апостолова даде подробни рецепти за приготвяне.

Публикувано от: novinata.bg