cover

Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна в ЕП членове и симпатизанти на ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк организира посетителска визита от България, в рамките на която членове и симпатизанти от областите Бургас, Разград и Търговище посетиха Европейския парламент.

По време на посещението гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на своята работа като вицепрезидент на партия АЛДЕ:

„В момента в АЛДЕ изработваме обща политическа програма за европейските избори. Работата на този етап включва организирането, в различни региони на Европа, на експертни изслушвания с цел събиране на външни и насочващи идеи. Нашата цел е гражданите на ЕС да участват в максимална степен и затова даваме думата на експерти в съответните области от страните членки да участват в тези срещи и да споделят своите възгледи. При всички положения, в АЛДЕ ще работим за изграждането на по-силна Европа след Брекзит. Ние искаме Европа с авторитет на световната сцена, а това означава създаване на общата европейската отбрана и съвместна работа по въпросите на миграцията. Искаме Европа, която да стимулира икономиката и да създава работни места, а това означава интегриран дигитален свят, свързаност, електронна търговия, международна търговия, мобилност и реформирано селско стопанство. Искаме Европа, която е по-прозрачна и отговорна. Европа на толерантността и равенството, със силни граждански права и свободи.“, коментира той.

Това е четвъртата посетителска визита от България, която Кючюк организира в рамките на 2018г. Специална част от програмата на гостите включваше посещение в кметството на община Сен-Жос-тен-Ноде, част от Столичен регион Брюксел. Там те бяха посрещнати от кмета г-н Емир Кър, с когото обсъдиха предизвикателствата пред българската общност живееща в Брюксел, както и различни проекти в сферата на културата и образованието. Част от българската група беше и кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу, който разговаря с кмета Емир Кър за възможно бъдещо сътрудничество между двете общини.

ep visit 2

Публикувано от: novinata.bg