news-48559-100288

Депутатът Даниела Димитрова поздрави най-младия член на ГЕРБ-Добрич по случай дипломирането му

Днес последния учебен звънец чу най-младият член на ГЕРБ в област Добрич – Благовест Димов, който завършва Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“.

Народният представител Даниела Димитрова го поздрави с дипломирането и му пожела успехи в следващия етап на образованието му и бъдеща успешна реализация в България. Депутатът изрази възхищението си от решението на Благовест и неговите съученици, които на тържественото изпращане в гимназията днес бяха с бели тениски с надпис “Аз подарих усмивка. Направи го и ти!”

Благовест сподели, че още преди две години със съучениците му решили, че искат да отидат на абитуриентския си бал със символични тениски и да дарят част от парите за своите тоалети за благотворителност. Събраната сума е 1200 лева. Тя е дарена за лечението на седеммесечно момиченце, което страда от остра лимфобластна левкемия.

„Смятам, че всеки от нас трябва да пречупи суетата и да дари, за да подари усмивка на едно дете“, сподели Благовест. Той и неговите съученици са първите абитуриенти в Добрич, които избраха да отидат с тениски на изпращането си, вместо със скъпи тоалети.

„С дните в училище свършва и нашето безгрижно детство. От утре всички ние поемаме по пътя на едно предизвикателство и голямо приключение, наречено живот“, сподели пред присъстващите в училищния двор Благовест. „Благодарим Ви учители! На добър път, приятели! Успешно представяне на матурите и нека житейската ни реализация е венецът на това, чието начало сме поставили тук“, пожела той.

Публикувано от: novinata.bg