Христо-Проданов-БСП

Христо Проданов: Банята в „Овча купел“ е симптоматичен пример за разграбване на държавно имущество

70 годишнината на Коларовската районна партийна органимация.

    „Какви заявки ще даде БСП днес на този форум и каква е кондицията ви за местните и европейските избори?“, попита водещата Деница Гацинска. Христо Проданов отговори, че присъствието на хора от най-различни възрасти показва, че кондицията на партията е добра. „А относно днешиня празник, той е едно споменаване и оживяване на паметта на партията, защото все пак 70 години Коларовска районна партийна организация е едно доста солидно време, в което са се случили доста неща, както в България, така и в света, така и в самия Коларовски район!“, добави народният представител. Той продължи, че в първите 30 години от създаването на партийния район са построени почти всички неща в него, така че може да се каже, че Коларовската районна организация е с доста богата история.

Основните проблеми на хората в района.

    „Вие живеете тук на място, какви са проблемите на хората, какво споделят те с Вас, какви са Вашите лични впечатления и какви решения ще предложите на хората, които са дошли днес тук?“, попита водещата Деница Гацинска. Христо Проданов отговори, че проблемите в района не се различават много от тези в останалата част на България. Той продължи, че в Коларовския район е имало много индустриални предприятия, но през последните години всичко е било разпродадено за скрап. Така че основните проблеми са свързани с производство, работа и икономика, за което и БСП се бори и ще продължава да се бори.

Протестът на гражданите от „Овча купел“ за запазване на банята.

    „Софийските народни представители имате позиции по много теми, имате и позиция относно протеста на гражданите в „Овча купел“, които настояват за запазване на банята. Входирали сте и питане в парламентарния контрол, какво съдържа то?“, попита водещата Деница Гацинска. Христо Проданов отговори, че неговият въпрос е към министъра на здравеопазването и иска да разбере визията му.Той продължи, че проблемът е наистина голям и е симптоматичен – той е ясен пример за разграбването на държавните активи през последните години. Сегашните управляващи провеждат същата политика, те изключват държавата от икономическия живот и я превръщат в субект, който единствено събира данъци и преразпределя, а на всичкото отгоре и прави това несправедливо.

    Конкретно по отношение на банята в „Овча купел“ Христо Проданов обясни, че тя е построена преди повече от 100 години със средства, дарени от хората. В момента управляващите се опитват да прехвърлят капитала от държавата към Столична община, която с един измамен проект от 30 милиона лева да направи реконструкция на банята и да я превърне в музей. „Моята теза е, че те от цялата държава се опитват да направят един голям музей – музей на глупостта!“, категоричен беше народният представител.

    „Имате ли изчисления колко ще струва ремонтът на банята, за да може тя да се ползва по предназначение и с медицински цели от гражданите и на каква стойност е европейският проект, който Столична община иска да реализира там?“, попита водещата Деница Гацинска. Христо Проданов отговори, че изчисления има и те са на разположение и на Министерството на здравеопазването, където са входирани от ръководството на болницата по рехабилитация, в чийто капитал е и самата баня. Става въпрос за около 5-6 милиона.

   „Това показателно ли е как се усвояват европейските средства без цел и посока?“, попита водещата Деница Гацинска. Събеседникът й отговори, че всъщност има и цел, и посока и те са да се откраднат по-голямата част от парите. „За 30 милиона аз не знам те Версай ли ще правят, след като изчисленяита да се възстанови тази баня и да започне да фунционира са в рамките на 5-6 милиона. А останалите около 25 милиона пари на европейските данъкоплатци някой иска да ги открадне!“, завърши Христо Проданов  разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2

Публикувано от: novinata.bg