news-48264-99207

Депутатът Георги Станков се поклони пред паметта на жертвите от „Черния Великден“

Депутатът от  ГЕРБ-Хасково Георги Станков се поклони пред паметта на жертвите от „Черния Великден“ в Симеоновград. На 23 април 2011 година шестима младежи от Симеоновград бяха пометени от пиян шофьор и убити на път за църквата навръх Великден. Вече 7 години на тази дата на пантеона „Великденски ангели” в Симеоновград се събират стотици близки, роднини, приятели на Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов, за да почетат паметта им.

За да сведат глава пред нелепата загуба на шестимата младежи в Симеоновград бяха още заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на Симеоновград Милена Рангелова, председателят на общински съвет Симеоновград Светлана Стоева. Родителите и близките на загиналите младежи със сълзи на очи за пореден път се помолиха за своите „отлетели ангели” и за децата на България, които трябва да бъдат спасени от убийците на пътя.

„Безумието по пътищата трябва да бъде прекратено. Това е категорично мнението на всеки разумен човек. Заради безотговорността на пътя ежегодно загиват стотици млади хора, други са с тежки травми и увреждания. Новите законодателни инициативи, които обсъждаме сега, за по-тежки санкции на нарушителите-рецидивисти и за строг контрол, трябва да доведат до намаляване на произшествията и дисциплиниране на всички участници в движението”, сподели с почернените близки д-р Георги Станков. Той подчерта, че за съжаление събитие като „Черния Великден” е катализира поредица от законодателни промени.„За съжаление обаче поведението на пътя е въпрос на възпитание и манталитет, а не на закони и санкции”, каза още народният представител.

Публикувано от: novinata.bg