1513706589gg-696x419

Отстраниха неудобния в Дряново

Тодор Георгиев: Изморих се от лицемерие, изморих се от злоба и зависими хора!

На проведено извъредно заседание на Общинския съвет в Дряново за четвърти път бе разглеждана точката за отстраняването на Председателя на местния парламент Тодор Георгиев, който е издигнат от гражданската квота на ПП ГЕРБ.  На заседанието присъстваха всички общински съветници. Искането за оставката бе внесено от  петима общински съветници Даниела Василева, Преслава Демирева и Георги Казаков от ПП ГЕРБ Дряново и подкрепено от колегите им Стефан Енчев и Галин Герганов от Партията на зелените в Дряново. След горещи дебати в крайна сметка след гласуването, със седем на шест  гласа се стигна до свалянето на Председателя на Общински съвет в Дряново. На редакционната ни поща получихме отворено писмо ирешение на КПУКИ от досегашния Председател Тодор Георгиев, като го публикуваме цялото без редакторска намеса!

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДРЯНОВО

от

ТОДОР ГЕОРГИЕВ – Председател на Общински Съвет – Дряново.

ОТНОСНО: Искане за Предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински Съвет Дряново и избор на нов Председател на Общински съвет Дряново. Искането е декларирано от групата общински съветници , Даниела Василева, Преслава Демирева, Георги Казаков, Стефан Енчев и Галин Герганов.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Във връзка с това искане, желая да Ви информирам и да дам кратък отчет за работата ми в Общински Съвет Дряново.

В навечерието на най-светлият християнски празник Великден, мигновенно след големия спортен празник, детския турнир в Дряново, в Общински съвет се получи Искане за Предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински Съвет Дряново и избор на нов Председател на местния парламент. При нас в Дряново е също, като в легендата и историята. Ето го резултата от моята неуморна работа за родния град. През последните две години и половина от този мандат три пъти неуспешно искане на ОСТАВКА на Председателя на Общински съвет – Дряново, моите колеги общинските съветници внесоха за пореден път искане на 05.04.2018 година за Предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински Съвет Дряново, казано на български

,,Да премахнем неудобния!’’

Зад цялото това активно мероприятие прозират в основни, фигури в Община Дряново, които по незнайни причини правят всичко възможно, за да ме откажат от това да работя и да помагам на родния град.

Вече три пъти оставката ми беше искана – неуспешно!

Това е само част от ,,сценария’’.

Реш.на КПУКИ от 27.6.2017_За Т.Георгиев-1Реш.на КПУКИ от 27.6.2017_За Т.Георгиев-7Сезирана беше Комисията по конфликт на интереси, отново от същите лица, като проверката завърши с OТРИЦАТЕЛЕН отговор, проверка на фирмата ми –музикалния лейбъл „DJ UNIVARSE” ЕООД също бе направена – без нарушения, без задължения и с платени данъци.

На 02.01.2018г. в първия работен ден на годината, Кметът на Община Дряново М.Семов, сезира прокуратурата за проверка на ФК „Локомотив 1927” Дряново, тъй като аз съм и президент на футболния отбор, който е юридическо лице с нестопанска цел.(Само да добавя,че в школата има 5 детски гарнитури, тренират около 90 деца, а общинската субсидия е 16 500 на година, които са крайно недостатъчни за провеждане на спортно-техническия процес). Тече проверка от икономическа полиция Габрово.

Изморих се от лицемерие, изморих се от злоба и зависими хора!

Когато се кандидатирах за общински съветник от гражданско сдружение за първи път и бях избран още през 2007 година, го направих с идеята да работя и направя, според възможностите си, нещо по-добро за хората на Община Дряново. С тази мисъл започва денят ми и с нея завършва. За да си в Общински съвет трябва поне малко да си успял в живота си, да си направил нещичко, да си забил поне два-три гвоздея, да имаш история зад гърба си и тогава да участваш в управлението на общината, да даваш предложения и вземаш важни решения. Мисля, че родния град и България имат нужда от повече такива хора. Само като си помисля, че съм излязъл от нищото, от бедно, но честно и за пример семейство и какъв труден и тежък път съм извървял, днес се гордея с това, което съм постигнал. Не стоя на колене, а прав с високо вдигната глава. Като гледам ЧАСТ от състава на ОбС-Дряново и това което вършат моите колеги, мога да заявя с ръка на сърце, че на много от тях не им е тук мястото. Имате да растете и много да се учите, да разберете значението на думите чест и достойнство, да се смирите, да работите за да успеете, и не да гледате само собствения си интерес, да не се кланяте и да бъдате независими в живота и в управлението на местния парламент.

Да работиш в органите за местно самоуправление означава, че пред теб стои само обществения интерес и си готов да работиш единствено за него. В противен случай мястото ти не е тук. Хората очакват да работиш за тях, за това, което си обещавал преди изборите. Избрали са ни за това, а не да използваме властта за лично облагодетелстване и да се популяризираме или получаваме дивиденти чрез властта.

Общинският съвет и общинската администрация са два независими органа на местната власт и не могат да се конкурират. Единствено само могат и трябва да се допълват. Все пак трябва да се напомни, че ОбС е местна законодателна власт, а ОбА е изпълнителен орган на решенията на ОбС. Между мен и Кмета не може да има личен конфликт, тъй като не съм му подчинен и личните ми доходи не зависят от неговите настроения. Работата ми в ОбС не е личен бизнес, от който да печеля, нито да очаквам комисионни от поръчки или сделки и т.н. Но обществен конфликт между нас винаги може да възникне и тогава става много ясно каква е причина за ИСКАНЕТО.

Нека да не забравяме, че през 2015 година бях един от листата на ПП „ГЕРБ” в Дряново, един от хората, които предложиха и издигнаха кандидатурата на инж. Мирослав Семов, подкрепиха, подготвиха и реализираха в екип с ПП „ГЕРБ” кампанията /” всички знаят какво съм допринесъл за нашия и неговия успех”/ и застанах с името и авторитета си пред родно Дряново.

Подкрепил съм инициативата, чисто човешки, по убеждения, безкористно, без обратна монета и каквито и да е лични интереси в Дряново. За какви интереси да говорим, аз си имам всичко! Няма затворена врата за мен в България.

Симпатизирам от години на ГЕРБ, но не съм член на партията.

В листата на ПП „ГЕРБ” съм от гражданската квота . През лятото на 2015 година, бях поканен от Председателя на местната структура Даниела Василева да участвам в листата за Общински съветници. Общинското ръководство на Дряново и областно ръководство на Габрово ме поставиха на 9-то място в листата. Тази оценка не ме обиди и не възразих, защото знаех, че с преференциалния вот на хората в града, ще дадат най-вярната оценка. Те ме изпратиха от 9-то на 2-ро място. Това донесе и позитиви на организацията, тъй като в предния мандат 2011-2015 г., ПП „ГЕРБ” имаше двама общински съветници, а днес в мандата 2015-2019 имаме четири общински съветници в местния парламент. През 2015 година Вие колеги ми издигнахте кандидатурата за Предс. на Общ. Съвет Дряново за което Ви БЛАГОДАРЯ.

По време на мандата до момента са проведени 51-редовни заседания на Общински съвет Дряново……. работни комисии , няколко тържествени сесии и считам че моята работа е допринесла за добрата работа в общинския съвет, за развитието и популяризирането на община Дряново. Като Председател на Общински съвет Дряново винаги съм показвал и е имало пълна прозрачност при намерения, обсъждане на предложения и вземане на решения за изразходване на обществен ресурс с които действия през периода са били най-сигурното и ефикасно оръжие в Общински Съвет Дряново.

Само, че да се внасят неподготвени предложения с много пропуски и без ясна визия за бъдещо развитие, дейности, материална база, бюджет и управление, само за да не се изпуснат някакви пари в момента, няма как да бъдат подкрепени. Негативите не желая да ги коментирам, те остават в миналото. Всеки си носи кръста…! За разлика на някой от Вас, аз имам добър частен бизнес, който леко загърбих и оставих като заложник на моите ангажименти в Общински Съвет Дряново.

Уважаеми колеги, Освен моите задължения в общински съвет Дряново, спомагам с моя 30 годишен опит в сферата на спорта, туризма и рекламата, като всичко това, правя безвъзмездно, без да съм похарчил нито една стотинка от хазната за командировъчни, хотели, пътни разходи и т.н за развитието на нашата община. Не само в Дряново, но и в цяла България хората ме познават, вярват ми и има защо. За последните 29 години никой , никога за нищо не съм излъгал и подвел. Винаги съм декларирал само това, което мога и знам как да го свърша. Поемал съм и отговорности, които не са ми били по силите, но въпреки всичко съм искал да се случи най-доброто и винаги съм намирал изход и решение за поетите ангажименти, независимо от това колко и какво ще ми струва на мен и семейството.

СПОРТА в ДРЯНОВО: Много дълга тема, която носи само позитиви, девиденти в обществена полза, устойчив процес в развитието на Общината и страхотна реклама за Дряново в регионален, национален и Европейски мащаб. Уникален шанс за развитие , както на нашите, така и на децата от цялата страна. (Всички в България знаят колко безкористно помагам за развитието на спорта в Дряново и цялата СТРАНА.

Уважаеми колеги, в заключение за ваша информация, да Ви припомня че през 2013-та година завърших висшето си образование – Публична администрация в ВСУ,,Черноризец Храбър’’, в класа на проф. Павел Павлов – а /Тодор Георгиев е отличник на випуска/.

За информация на колегите от Общински съвет Дряново, Тодор Георгиев е втори мандат общински съветник. Станал съм такъв, за да работя само в обществен интерес и считам, че по време на заеманата от мен длъжност с действията си съм допринесъл за прозрачното управление в Общински съвет – Дряново и позитивните мероприятия, които съм организирал и провел на територията на Община Дряново, като считам, че по никакъв начин не съм злоупотребил с поста си и имиджа на Дряново.

В допълнение заявявам, че за мен беше чест да бъда от екипа, няма да се подам на „политически рекет“ от страна на някои общински съветници, които се опитват да защитават лични или корпоративни интереси и ще изчакам с гордост и високо вдигната глава гласуването днес .

Поради гореизложеното считам, че няма основание за избор между двете позиции и освобождаване на една от тях, както и подаване на оставката ми като Председател на Общински съвет – Дряново и Председател на УС на ФК „Локомотив 1927” Дряново.

Уважаеми колеги, имах желание да ви информирам за случващото се, като Ви моля да гласувате по съвест.

Искане за оставка: Iskane 1Iskane 2

 

Декларация на ГЕРБ: Декларация ПП ГЕРБ

Декларация на БСП : IMG_0028

 

Публикувано от: novinata.bg