e3ef5e743c174008b89b09b7df1088cc.image.960x720

Гриша Ганчев уважи Аспарух Никодимов

Гриша Ганчев уважи една от най-големите легенди на ЦСКА и българския футбол Аспарух Никодимов на представянето на неговата автобиография „С ЦСКА в сърцето“.

В Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“ господин Ганчев бе един от първите гости, които уважиха събитието.

„Още сто книги да напишеш, бате Паро. И на 5 май на „Васил Левски“ да се съберем цялата армейска общност. Големи награди сме подготвили. Защото ЦСКА е голяма сила. ЦСКА е начин на живот. ЦСКА е фанатично нещо“, заяви Гриша Ганчев.

Паро, както го наричат всички, беше уважен от някои от най-големите легенди не само на ЦСКА, но и на вечния съперник Левски.

„Не очаквах да се съберем толкова хора. Благодаря на всички, че сте тук. Радвам се, че освен бивши футболисти на ЦСКА, тук има и бивши играчи на Левски и Локомотив София. С всички сме приятели и ще си останем такива цял живот. Искам да кажа, че освен големите успехи като играч и треньор на мъжкия отбор, две години и половина бях треньор и на юноши на ЦСКА. Това бяха едни от най-щастливите ми години, защото децата те гледат в очите и само чакат да им кажеш нещо, за да го изпълнят, а с мъжете се работи по-трудно“, сподели Аспарух Никодимов.

На представянето на ценното четиво присъстваха и най-важните хора за Никодимов – неговото семейство.

Изповедта на големия бивш футболист и треньор е издадена от Hybrid books, а Паро е разказвал стоите истории на журналистите Станил Йотов и Цветан Дерменджиев, които са записали най-интересните моменти от кариерата на Никодимов в книгата. Цената на автобиографията е 16 лева.

Легендата описва цели епохи и десетки големи личности от най-популярната игра. Разказва досега непознати истории от великите мачове на ЦСКА с „Интер“, „Аякс“, „Нотингам Форест“, „Ливърпул“ и „Байерн“, както и за големите дербита с „Левски“. Читателите ще научат и за преживяванията му като футболен национал на България на два световни шампионата, на олимпийски игри, както и на европейски първенства за юноши.

В края на месец март издателите разпространиха една от най-любопитните истории от книгата, а CSKA.BG публикува откъса.  

Публикувано от: novinata.bg