ff2c0cf1a39b04c81c4ab889d5522096

Беновска: Г-н Борисов, ще иницирате ли изясняване за Сирия по оста Русия – ЕС – САЩ?

Тръмп, Мей и Макрон сплашиха Сирия да не произвежда и използува химическо оръжие. Изстреляха 100 ракети – всяка една струваше по 1,5 долара. Т.е. изсипаха 150 милиона върху Дамаск призори срещу събота. Сирия пък свали почти всички крилати ракети, използувайки 30 годишно руско оръжие.

Какво стана в България? Премиерът Борисов свика на сутринта няколко министри и после вицепремиерите Захариева и Каракачанов изложиха българската позиция, че „Еднократният, ограниченият военен удар трябва да остане такъв – еднократна военна акция.”

Еднократен или не, военният удар на 2 европейски държави и САЩ срещу Сирия  озвучи силно притеснението, че може да има не само Студена война, а истинска война. А на всеки е ясно, че войните не отминават никого и ако има война нито България, нито Европа ще останат незасегнати.

Знаково Башар Асад  се облече в елегантен костюм и със скъпа чанта в ръка отиде на работа, след като свали ракетите на Тръмп, Мей и Макрон, повтарям, използувайки старо руско оръжие. Защото ударът не е срещу Асад и Сирия, а е срещу Путин и срещу Русия. И Ердоган е посредникът в този конфликт.

А България председателства в момента Европа и би следвало да иницира най-малко изясняване на ситуацията и какво ще се случи след тази атака.

Г-н Борисов, ще иницирате ли изясняване за Сирия по оста Русия – ЕС – САЩ?

Аз съм Беновска. И питам.

Публикувано от: novinata.bg