Задържаха гастролиращи крадци

Двама столичани – В.Д. (47 г.) и В.Г., известен с прякора Шурката (43 г.) са задържани в момент на кражба на златни накити от жилище в Стара Загора, в което проникнали чрез отключване на секретен патрон. Полицейска операция за задържането на извършители на домови кражби бе реализирана вчера на територията на Стара Загора. Акцията е проведена от служители на сектор „Престъпления против собствеността” към ГД „Национална полиция“ и ОДМВР – Стара Загора. Действията са осъществени под ръководството на районната прокуратура, по случая е образувано досъдебно производство.

Задържаните са криминално проявени – имат регистрации за множество кражби и унищожаване и повреждане, осъждани са за кражби. Разследващите установили, че двамата гастролират из страната, а предпочитаните от тях дестинации са големите областни градове – Пловдив, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград.

От ползвания от В.Д и В.Г. автомобил са иззети откраднатите вещи, както и специализирани инструменти за отключване и взломяване, мобилни телефони, SIM-карти. При процесуално-следствените действия, осъществени на адреси в столицата, ползвани от задържаните, са намерени вещи и предмети, които имат отношение към престъпната им дейност.

Двамата задържани ще останат в ареста за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават.

Публикувано от: novinata.bg