Kaufland_Druzhba_4

С инвестиция от над 7 млн. лв. Kaufland България обнови първия за годината модернизиран хипермаркет

 Kaufland България отвори вратите на първия за тази година модернизиран хипермаркет в столичния кв. Дружба с близо 3800 кв. м. търговска площ и близо 7000 кв. м. обширни паркинг места. Компанията инвестира над 7 млн.лв. в обновяването на обекта, като част от дългосрочната стратегия за модернизиране на бизнеса със засилен фокус върху потребителите и тяхното качествено, лесно и удобно пазаруване. Крайната цел е една: да превърне пазаруването в приятно изживяване, като създаде максимален комфорт от паркинга до информационния пункт и касата. С мисъл за ценното време на клиента, Kaufland осигурява всичко необходимо на едно място, поднесено по лесен и удобен начин.

Интериорната концепция е разработена с цел удобство за всички типове потребителско търсене. От седмично пазаруване през всекидневно обновяване на свежата трапеза и домакинство. А за клиентите с динамично ежедневие Kaufland предлага пресни плодове и зеленчуци, салати, прясно изпечени тестени изделия и свежи предложения от новата витрина „To Go“. Новата концепция на Kaufland е създадена с мисъл за три взаимосвързани елемента: промените осигуряват максимален комфорт за клиента, околната среда и екипа в магазина.

Простор и лесна ориентация сред изобилие от качествени стоки

Обновеният филиал предалага над 400 артикула повече в сравнение с богатството в асортимента преди обновяването на обекта. За улеснението на клиентите, ориентирани към вегетарианската, веганска и био храна, храните са изнесени непосредствено до секцията за плодове и зеленчуци, в близост до входа на хипермаркета. 

По-големият простор е основен акцент в новата концепция. Пример за това са разширените коридори и по-ниските рафтове, които пестят време на потребителите и дават възможност за бърз достъп до касите от всяка точка на хипермаркета. Специално разработена навигационна система улеснява пътя на потребителя до желаните продукти по лесен и интуитивен начин.

За по-голямо улеснение всяка група продукти е обозначена със специални цветови кодове и икони.

Паркоместата също са разширени и вече са с размери 2.70 м., а в допълнение са направени и паркоместа за майки с колички. 

Иновации в удобство

Концепцията, вдъхновена от мисълта за комфорт на клиента, е залегнала в промените на много елементи с добавена стойност за изживяването:

  • Специални паркоместа за майки с деца, разположени в близост до входа
  • Машини за хигиена и дезинфекция на ръце на изхода на обекта
  • Безплатен безжичен интернет
  • Гримьорна
  • Пунктове за грижа за бебета
  • Кът за почивка
  • Различни размери колички за пазаруване, според необходимостта на клиента и колички за майки с деца

Внимание към околоната среда

Мисълта за опазване на околната среда е в сърцето на строителния процес. Цялото осветление в хипермаркета е с енергийноефективна LED технология. От тази година компанията въвежда и допълнителен постоянен мониторинг и оптимизация на енергопотреблението. Въведени са множество методи за намаляване потреблението на хартия и ползването на електронни табели и етикети в секцията за плодове и зеленчуци. В модернизирания хипермаркет е внедрена система за комбинирано отопление и охлаждане и модерна енергийноефективна хладилна инсталация. Всички технологии и решения имат за цел да намалят въглеродния отпечатък на обекта до минимум. Компанията е и първата в ритейл сектора на глобално ниво, която сертифицира всеки хипермаркет по EDGE стандарта на Световната банка, стимулиращ изграждането на енергийно ефективни сгради.

Иновативните елементи от новата концепция поетапно ще бъдат въведени и в останалите филиали на Kaufland в страната.

Публикувано от: novinata.bg