lineup21

Ford на TouristAutoShow 2018

С приближаването на датата за провеждане на TouristAutoShow (Бургас от 19 до 22 април и Варна от 26 до 29 април), започват да стават ясни и все повече автомобилни експонати. Ford ще изложи 4 знакови модела в леката и лекотоварна гама на компанията – Fiesta, Kuga, Tourneo Custom и Tourneo Connect.

Изцяло новото поколение Fiesta спечели приза „Кола на България за 2018 г.“ Автомобилът е с освежен дизайн отвътре и отвън, за първи път в класа с аудиосистема Bang&Olufsen, стъклен панорамен покрив, отопляем кожен волан, изобилие от асистиращи системи и максимални 5 звезди за безопасност. Моделът разполага с нов  8-инчовия цветен сензорен дисплей и система SYNC 3 с гласово управление.

Новият Ford Kuga разполага с модерен дизайн и технологии, които можете да контролирате с гласа си чрез системата SYNC 3 и 8-инчов цветен сензорен екран. Можете дори да извикате списък на местни ресторанти, само като кажете „Гладен съм“, или да получите достъп до пътеводителя на Michelin, за да ви помогне да изберете и направите резервация за ресторант и хотел. Моделът има Активен паркинг асистент за автоматично управление до желаното и избрано място, също така спирачен асистент при регистриране на неизбежна опасност.

Новият Ford Custom e въплъщение на всички силни страни на Transit, с които той става известен през годините. Изграден върху всички тези силен фундамент, новият Transit ги преоткрива. На TouristAutoShow ще бъде изложена пътническата версия Tourneo Custom. Предлага се във версии с осем или девет места, носи нови нива на лукс, комфорт, технологии и ефективност при превоза на пътници. Неговият интериор, наподобяващ лек автомобили разполага с нови гъвкави задни седалки с възможност за 30 различни конфигурации. Той разполага с най-съвременни функции, като Ford SYNC глас контрол и MP3 система за мобилна връзка, която дори може да се обадите на службите за спешна помощ вместо вас, ако претърпите произшествие. Аеродинамичният дизайн, икономичната гама от двигатели и технологии за икономия на гориво като Старт-Стоп системата, го правят един от най-ефективните автомобили в своя клас.

По-малкият ван Tourneo Connect изцяло различно, интелигентно решение за превоз на пътници. Моделът предлага превоз за пет души и до седем във версията Grand Tourneo Connect. Благодарение на конфигурирането на седалките в до 16 различни варианта, ще можете лесно да създадете необходимото ви място, било то за багаж, оборудване или пасажери. Можете да се насладите на невероятна динамика и изключителна икономия на гориво при избор от модерни бензинови и дизелови двигатели. Революционният EcoBoost бензинов двигател, например, осигурява до 8,0 л/100 км. при версията 1,6 литра и 150 к.с., и до 5,6 л/100 км в при 1,0 литра със  100 к.с. Съвременните дизелови варианти предоставят до 4,4л/100 км.

Публикувано от: novinata.bg