news-47782-97833

Николай Сираков към БСП: Да дестабилизираш умишлено държавата е като да рушиш собствения си дом

БСП се опитва да дестабилизира държавата чрез бунтове, протести и манипулации. Ако допреди няколко месеца протестите, които се организираха, макар и малобройни, бяха анонимни, то в последните дни БСП вече открито организира протести и застава начело на тях. Така народният представител от ГЕРБ Николай Сираков коментира актуалната политическа обстановка в страната. „И забележете редом с Движение „Възраждане“, което се обяви в подкрепа на Луковмарш, срещу който БСП само преди седмици се обяви против. Явно целта, превземането на властта, оправдава средствата. За съжаление като наследница на БКП, и БСП продължава да използва нейните методи за дестабилизация на държавата и насилствено завземане на властта. Да дестабилизираш умишлено държавата си е същото като със собствените си ръце да рушиш дома си. Но аз вярвам в интелигентността на българина, в неговата интуиция и разум и че българите няма да позволят някой да ги употреби в рушенето на собствения им дом“, обясни депутатът от ГЕРБ-Габрово.

Сираков определи последния протест на БСП като неоснователен. „Още по-нелепо е човек с трайни интереси в сферата на енергетиката като Еленко Божков, включително и докато заема държавен пост в Комисията за енергийно и водно регулиране при управлението на Кабинета „Орешарски“, сега да бъде разхождан по телевизиите и градовете, за да манипулира хората за сделката с ЧЕЗ. Внушенията му, че зад сделката стои кабинетът „Борисов“ се дължат не на експертните му качества в сектора, а на пряката му икономическа и партийна обвързаност с БСП и хора от Изпълнителното бюро на БСП“, каза още Николай Сираков. Вече за никого не са тайна минали и настоящи съдружия на Еленко Божков със заместник-председателя на БСП Кирил Добрев и с неговия син в няколко компании с енергиен бизнес, уточни Сираков.

По думите му отсъствието на народните представители от БСП по време на гласуването на ветото на президента срещу закона, известен като предотвратяване на повторното разграбване на КТБ, и присъствието им в същото време на организирания от тях протест, показва, че процедурата „вето на президента“ се използва само като инструмент за спъване на работата на Народното събрание.

Николай Сираков определи 3-часовия дебат в Народното събрание по отношение провеждането на референдум за Истанбулската конвенция като популистки, предвид факта че  Министерски съвет е изтеглил предложението си за ратифициране на конвенция. „Това беше дебат, който цели да манипулира и разединява българския народ“, категоричен е Сираков.

„За съжаление колкото повече се доближаваме до изборите за Европейски парламент и местна власт, които са догодина, толкова по-деструктивно става поведението на опозицията“, каза още Сираков.

Публикувано от: novinata.bg