изтеглен файл (1)

Николай Николов: БСП София се готви активно за местните избори

Подготовката на БСП за евроизборите и за местните избори.

    „ЕНП миналата седмица даде старт на подготовката си за европейските избори от София. БСП и ПЕС каква готовност имате за предстоящите европейски избори както и на местните?“, попита водещата Деница Гацинска. Николай Николов отговори, че тепърва международниците в БСП ще обсъждат какви кандидати да се подберат за евроизборите, както и платформата, но със сигурност ще се следва голямата платформа на ПЕС. Той продължи, че градската организация на БСП в София от няколко месеца се готви активно за местните избори. „Мисля, че градската организация е в много добра кондиция и за първи път започваме доста рано да се готвим, а не като в минали години да търсим в последните 2-3 месеца нашия кандидат, който да ни поведе и да дърпа и листата за районни кметове, и листата за общински съветници в кампанията за местни избори!“, категоричен бе общинският съветник.

   „Кои са политиките, на които ще заложите за спечелване на следващите местни избори?“, попита водещата Деница Гацинска. Събеседникът й отговори, че от опита си като общински съветник може да каже, че най-важното е да има прозрачност. Според него в момента данъкоплатците в София не знаят къде отиват парите им, а общинските предприятия са една черна дупка, в която потъват средствата. Вдигат се прекалено много данъци, както и цени за услуги. Пример за това е повишаването на цената на билета за градския транспорт, където въпреки повечето приходи не се вижда подобряване на услугата, особено в крайните квартали. „София не е само центъра, където се наливат пари. Има крайни квартали, които са изоставени на произвола на съдбата, където положението наистина е страшно! Наистина трябва да се обръща внимание на крайните квартали и това е една от главните цели, на която ние всеки път залагаме в нашата предизборна кампания, да се поглежда и малкия човек!“, категоричен бе общинският съветник.  

Промените в зелената зона.

   Николай Николов заяви, че предстои увеличение на зелената зона в 4 района – „Възраждане“, „Красно село“, „Оборище“ и „Лозенец“. Той обясни, че преди няколко седмици заедно с колегите си и с районните председатели във въпросните 4 района са излезли на улицата, за да потърсят мнението на хората. Направили са собствено социологическо проучване на принципа лице в лице с поставена шатра и въпросник с 4 въпроса. Първият въпрос е бил дали хората знаят, че ще се увеличи зелената зона в техния квартал. Тук резултатите са показали, че около половината от гражданите са информирани и това зависи от подхода на районния кмет към общественото обсъждане. Вторият въпрос е дали искат да се разшири зелената зона и за учудване на много хора повечето жители са искали нейното разширяване. Причината за това е, че хората просто искат да им бъдат осигурени места за паркиране. „Много от гражданите казаха, че искат тези пари, които се дават за разширението на новата зелена зона, да отиват целево за облагородяване на структурата. Тоест зелените площи да се оправят, където наистина се водят зелени площи, защото в момента се паркира върху тях. Да се оправят тротоарите, по които минават хората, осветлението, шахтите и дупките по пътищата!“, обясни общинският съветник.

   Третият въпрос е бил дали непрекъснатото разширяване на зелената зона би помогнало, тук категорично всички са против. Николай Николов обясни, че колкото повече се разширява зелената зона, толкова повече проблемът се измества. Тоест като се въведе зелена зона в даден район колите се изтласкват в съседната зона, където паркирането е безплатно. И последният въпрос е бил какво трябва да се направи, за да се реши проблемът с паркирането в София. Мнозинството от гражданите са заявили, че трябва да бъдат изграждани паркинги на ключови места, където има най-голям трафик.„Разбира се когато дойде времето да гласуваме това разширение на зоните, мисля, че няма да бъде тази седмица, тогава ще представим резултатите от нашата анкета, която е абсолютно представителна, това са 1100 интервюирани!“, завърши Николай Николов разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2

Публикувано от: novinata.bg