1426959194

Пето издание на футболния турнир „Купата на Coca- Cola” 2018 ще се проведе в Благоевград

Турнирът по футбол „Купата на Кока-Кола“ 2018 ще се проведе в Благоевград. Инициативата стартира на 17 март / събота/ от 09:00 часа в „Арена парк“. „Купата на Кока- Кола“2018 се провежда за пета година в областния център. Той се организира съвместно от Община Благоевград, Кока-Кола ХБК България и Кока-Кола България, с подкрепата на ММС, МОН.

Във футболното състезание участват ученици между 12 и 14 години. В спортната надпревара са включени всички отбори-победители от училищата в Благоевградска област. В Благоевград ще бъде поставено и началото на II етап от състезанието, а именно Зоналните игри. Те се провеждат в няколко области в страната, като продължават от месец март до месец юни 2018 година. Градовете, в които се провеждат зоналните игри са Благоевград, Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Пловдив, Враца, Кърджали и София.

Купата на Coca-Cola“ 2018 е платформа, която подкрепя местните общности, като създава условия за подрастващите и техните семейства да се забавляват и да прекарват повече време заедно. Инициативата е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин. В кампанията ще бъдат привлечени както учителите, така и семействата на учениците.

Публикувано от: novinata.bg