89264_660_370_430

Беновска: Г-н Борисов, на 18 март ще изберат Путин отново за президент – какво ще означава за България?

Никой анализатор  не се съмнява, че на 18 март 2018 година Русия и светът за четвърти път ще бъдат оглавени от Путин-президентът. Вие,Борисов, го произнесохте  в Брюксел – на шега или като реалист: „Нали знаете, две неща не може да избира човек – родителите си и президента на Русия”.

И пред българските политици ще се изправи със страшна сила въпросът: Г-н Борисов, г-н Радев, г-жо Нинова, г-н Сидеров, г-н Карадайъ – на 18 март ще изберат Путин отново за президент, какво ще означава за България?

Ясно е, че всички  ще  поздравите Путин горещо.

 Ясно, че Борисов и Радев ще го поканите в България.

Ясно е, че Нинова ще се опита да размрази от фризера личните си отношения с Москва.  Но, дали на Нинова ще й се получи от високата Кремълска кула, без силна лупа, да я забележи и разпознае Путин, след като тя низвергна грубо почетния консул на Русия и свой мецанат – благодетел Георги Гергов?

Ясно, че Сидеров и Каракачанов ще активират патриотичните си идеи за общи политики с Русия.

Не е ясно Валери Симеонов в дълъг отпуск ли ще излезе, докато новината за Путин-президент отшуми.

Очаква се почетният председател д-р Ахмед Доган и неговият приемник Карадайъ – дипломатично и с точни дефиниции – да формулират бъдещите  очаквания на ДПС за по-съвременни и прагматични отношения с Русия.

Възникват, обаче, един  въпрос, на който премиерът Борисов и президентът Радев  трябва да сте си приготвили отговорите за неделя-вечер на 18 март. Въпросът е ясен:Путин-президентът кого ще избере за свой партньор в България?

И , ако Путин избере Радев  той като „разносвач на чай“ ли ще се изживее – правя аналогия с израза на президентът на България, който се обиди, че турският президент Ердоган избра Борисов за свой партньор в геополитиката на Балканите и Европа и попита премиера Борисов „разносвач на шербет“ ли ще става.

А, ако Путин избере Борисов, премиерът на България трети път, ще добие ли сила да бъде толкова сърцат в защита на Русия пред Европа, както е сърцат в защита на Турция пред Европа?

Това е въпросът на въпросите, г-н Борисов  и ако намерите верния отговор и Вие, като политик и премиер, и България ще си стъпим на краката здраво и пред Европа, и пред света. И ЧЕЗ, протести на БСП, Симеонов, Радев, Истанбулската конвенция, жълтите новини ще Ви се видят детски играчки в 10 годишната Ви кариера на политик.

Аз съм Беновска .И питам.

Публикувано от: novinata.bg