IMG_0215

Eкатерина Захариева прие ръководителите на Групата „Спинели” и на Съюза на европейските федералисти

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие президента на Групата „Спинели” Андрю Дъф и президента на Съюза на европейските федералисти Елмар Брок, който е и член на Европейския парламент (ЕНП).

 Двамата заедно с члена на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), президент на Съюза на европейските федералисти – България, подписаха и връчиха на вицепремиера Софийската декларация на двете организация, наречена „Общност на вяра и общ суверенитет”.

 Съюзът на европейските федералисти  e паневропейска организация, създадена след Втората световна война, проповядваща идеята за европейско единство. Групата „Спинели” е основана през 2010 г. от европейски политици, които искат да вкарат духа на федерализма в политиките на Европейския съюз.

 Андрю Дъф, Елмар Брок и Андрей Ковачев обсъдиха с министър Захариева интеграционните процеси в Европейския съюз, идеите за реформи в институциите и предизвикателствата пред Съюза. По-късно днес двете организации организираха международна конференция на тема „Всички пътища водят към Европа? Перспективи за един федерален съюз”.

Публикувано от: novinata.bg