GetImage (5)

Полицаи иззеха близо 250 кг контрабанден тютюн

Вчера, на територията на Варна, е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на търговията с акцизни стоки.  В хода й, около 15 часа, са задържани четирима мъже. На паркинг между два търговски обекта, намиращ се на ул. „Вяра“, в момент на претоварване на кашони, оформени като куриерски пратки, са заловени С.М. /21 г./, С.М. /20 г./, Й.Й. /43 г./ и П.Г. /31 г./., двама от мъжете са от с. Абланица, а другите двама са от Варна, и четиримата са с криминални регистрации в полицията.  

При последвалите процесуално – следствените действия са проверени два автомобила, установени на паркинга; частен дом, обитаван от двамата мъже на 20 години; офис, както и помещение, намиращо се на ул. „Христо Самсаров“. Оттам полицаите иззели общо около 250 кг нарязан тютюн, според експерти, приблизителна му стойност е 48 000 лева. В  склада били открити още електронна везна, пакети, чували, пластмасови буркани за разфасоване.

Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на престъплението продължава под ръководството на Районна прокуратура – Варна.

Публикувано от: novinata.bg