23916417_1938274853088437_8110597035690373402_o

Международна конференция за бъдещето на Европейския социален фонд ще се състои на 15 и 16 февруари в София

Международна конференция за бъдещето на Европейския социален фонд на тема „Инвестиции в хората – пътят напред“ ще се състои на 15-16 февруари в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“. По време на форума ще бъдат обменени позиции и идеи за предизвикателствата пред политиката на ЕС в областта на човешкия капитал. Ще бъдат идентифицирани и основните тенденции за бъдещото финансиране на инвестициите в хората след 2020 г. 
 
В първият панел на конференцията ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, заместник-минисърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на Комисията по бюджет в Европейския парламент Жан Артюи, главният директор на главна дирекция „Заетост, социални въпроси и включване“ в Европейската комисия Мишел Сервоз, конфедералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Тибау Вебер. 
 
По време на заключителния панел на двудневната програма ще се обобщят заключения и препоръки за бъдещи инвестиции в човешкия капитал в съответствие с принципите на Европейския стълб за социални права. В него ще участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министър Зорница Русинова, Улрике Нойфанг от Министерството на труда, социалната политика, здравеопазването и защитата на потребителите на Австрия, Адриана Сукова, директор „Инвестиции“ в Главна дирекция „Заетост“ на Европейската комисия.
 
В конференцията ще участват около 350 представители на институции на ЕС, национални, регионални, местни публични органи, социални партньори, организации на гражданското общество, академични среди и други заинтересовани страни.
 
Всички панели на конференцията са отворени за медиите, без да е необходима акредитация. 
 
Може да следите форума на живо на следния линк: http://i.cdn.bg/live/J9NHgp1qIh.

Публикувано от: novinata.bg