c5876c3fd82d70f90dbe7dcca8fca3fb

Кметът на Силистра участва в среща на министрите на туризма от ЕС

Неформална среща на министрите на туризма от Европейския съюз се състоя на 13 февруари в София.В нея участва д-р Юлиян Найденов- кмет на Община Силистра.

Форумът ще бъде последван от срещи на високо равнище „Туризъм и икономически растеж“. Председателят на парламента Цвета Караянчева, вицепремиерът Валери Симеонов приветстваха гостите.

Дискусията, с доклад по състоянието на туризма, откри министърът на туризма Николина Ангелкова, еврокомисарят по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Биенковска, генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили.“Туризмът има водеща роля в икономиките на ЕС и България и значителен дял от БВП.“- каза в експозето си г-жа Ангелкова. В приветствието си генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН г-н Пололикашвили спомена Биосферен парк Сребърна, като обект който е интересна туристическа дестинация. 
Неформалните срещи на д-р Найденов по време на форума дадоха възможност за разговори и презентиране на културно- историческото наследство на Силистра.

Публикувано от: novinata.bg