lunch 12 feb

Посланик Мая Добрева представи приоритетите на Българското председателство пред белгийския външен министър Дидие Рейндерс

Приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС бяха представени от посланика ни в Белгия Мая Добрева на работен обяд в Брюксел с участието на посланиците на държавите – членки на ЕС и на страните кандидатки. Гост на срещата, която се състоя на 12 февруари, бе  белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс.
В приветствието си посланик Добрева очерта приоритетите на Българското председателство, като изтъкна стремежа за търсене на консенсус и запазване на единството. Тя отбеляза, че България поема за първи председателството на ЕС и има амбицията да изпълни тази отговорна задача по възможно най-добрия начин. Министър Рейндерс пожела успех на Българското председателство, като изрази надежда, че постигането на балансирани решения, отчитащи интересите на различните държави членки, ще бъде възможно. В разговора с белгийския външен министър бяха засегнати темите, свързани с Брекзит, бъдещето на ЕС, миграцията, европейската перспектива на Западните Балкани, отношенията с Русия.

Публикувано от: novinata.bg