news-47240-96133

Депутатът Владислав Николов откри барелеф на Гена Димитрова в с. Беглеж

Народният представител от ГЕРБ-Плевен и областен координатор на партията Владислав Николов преряза лентата на откриването на барелефа на Гена Димитрова в с. Беглеж. Гости на събитието бяха още председателят на Общински съвет, членове на местния парламент, дъщерята на Гена Димитрова – Милена Стойкова, областният управител на Плевен и местни жители.

„Пряма, честна и почтена, обичаща хората и живееща с оперното изкуство – Гена Димитрова е явление, звезда, чието сияние поддържа своя ярък блясък в сърцата на поколения ценители на оперното изкуство в България по света. Талантът на Гена Димитрова завладя международните оперни сцени, остави без думи оперните критици в Париж, Лондон, Виена, Залцбург, Ню Йорк, Милано и заслужено я превърна в една от най-забележителните оперни певици на произведенията на Верди”, каза Владислав Николов. Той припомни думите на маестро фон Караян, който възкликва „Доживях да чуя един глас, който само боговете заслужават!”.

Барелефът е дарение от читалище ”Парашкев Цветков”. Усилията на осиновената племенница на Гена Димитрова и на кмета на село Беглеж Георги Данов са родният дом на оперната прима да бъде превърнат в къща – музей. „Готов съм да помогна с каквото мога за реализирането на тази благородна кауза. Гена Димитрова е сред онези ярки посланици на България пред света, които заслужават признанието на всички нас и поколенията, които ще ни последват!”, категоричен бе народният представител Владислав Николов.

Публикувано от: novinata.bg