Banov_nagrada

Наградиха най-стария град в Европа Провадия-Солницата

Перперикон бе отличен като културно-историческа атракция на 2017 г. в кампанията „Чудесата на България“ на вестник „Стандарт“. Проф. Николай Овчаров получи отличието от председателя на НС Цвета Караянчева.

Министърът на културата Боил Банов отличи като победител в раздела за най-древните чудеса на България най-стария град в Европа Провадия-Солницата. Призът бе връчен на проф. Васил Николов, който ръководи разкопките на праисторическото селище.

Вицепрезидентът Илияна Йотова награди доцент д-р Людмил Вагалински в категорията „Археологически открития“ заради достиженията му в подводната археология. 

 Главният редактор на „Стандарт“ Славка Бозукова и председателят на Комисията по културата и медиите в НС Вежди Рашидов наградиха победителя в раздела „Градски туризъм“ – столичния кмет Йорданка Фандъкова.

 Сред гостите на церемонията в столицата бяха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков, както и много приятели на кампанията „Чудесата на България”.

  Присъстващите се насладиха на изпълненията на гайдарите от състав „Петко Войвода“ и на малките таланти от детския хор към Българското национално радио.

  По време на церемонията стана ясно, че вестник „Стандарт“ и НДК учредяват съвместна категория в Годишните награди „Чудесата на България“. Тя ще е посветена на конгресния туризъм и ще бъде връчена за първи път догодина.

  Пълен списък на наградените можете да намерите тук.

Публикувано от: novinata.bg