0juh3ni9mqdt2h_scale1500x1000

Галерия „Средец” изпраща 2017-та с изложба на Кеазим Исинов

 На 19 декември от 18.00 ч. в галерия „Средец“ се открива  изложба живопис на големия български художник Кеазим Исинов. С тази експозиция престижната галерия на Министерството на културата отбелязва края на изложбената 2017 г. и началото на 2018.

На откриването са поканени да говорят писателят Стефан Цанев и изкуствоведът доц. Дора Каменова. В експозицията са представени над 40 платна от различни формати, сред които има и нови, непоказвани работи. Авторът се вълнува от сезоните, от фолклорните мотиви, от отзвука от отминали исторически епохи. Темите му препращат към борбата между доброто и злото, към смисъла на човешкото присъствие, към редуването на сезоните. Любов, вяра,  милосърдие, изкуство,  труд,  рождество, възкресение – това са само част от ключовите думи в изложбата. По своеобразен начин с настоящата експозиция Кеазим Исинов поставя и въпроса за новото начало.

Кеазим Исинов е роден в с. Садовец, Плевенска област, на 16 април 1940 г. Завършва Художествената гимназия през 1960 г., а през 1968 г. – специалност „Живопис“ в класа на проф. Ненко Балкански в Националната художествена академия. Работи също малка пластика, скулптура и миниатюра. Носител е на многобройни авторитетни награди, сред които – „Художник  на хилядолетието“ (2005 г., Холандия) и орден „Св. св. Кирил и Методий“, първа степен (2006 г.), „Златен век“ на МК.

Изложбата в галерия „Средец” продължава до 5 януари 2018 г.

Публикувано от: novinata.bg